Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin son 24 saatlik korona virüs tablosunu açıkladı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin son 24 saatlik korona virüs tablosunu açıkladı
20:12 - Kasım 13 2021 Cumartesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 13 Kasım’da açıklanan 24 saatlik verilere göre 22 bin 583 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 215 oldu. Bir günde toplam 347 bin 426 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 25 bin 254 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,90 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,92 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 118 milyon 302 bin 677 ‘e yükseldi.


2 doz aşılamada ilk sırada Ordu var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,9 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya Muğla, Osmaniye, Kırklareli Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti.


En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,0 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İkinci doz aşı oranı yüzde 65’ten düşük 9 ilimiz kaldı: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı. Sadece karar verilmesi aşı hizmeti almak için yeterlidir. Ekiplerimizle her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Yeter ki aşılanma oranımızı yükseltelim” dedi.

Hidayet Türkyılmaz

 

İLGİLİ HABER

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi