Sağlık Bakanlığı: ’12 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam ediyoruz’

Sağlık Bakanlığı: ’12 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam ediyoruz’
09:00 - Kasım 24 2020 Salı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın il hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz. 7 bin hemşire. , bin 700 ebe ve 2 bin 864 Sağlık Teknisyeni. / Teknisyen, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Meslek Terapisti, Konuşma ve Dil Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi.

12 bin kadronun il ve sağlık tesislerinin dağılımını içeren listelerin ÖSYM Başkanlığı’na teslim edildiğini kaydeden Bakan Koca, şunları söyledi:

“Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Tercih Rehberi ÖSYM web sitesinde yayınlanacak ve adaylar bu Kılavuzda belirtilen tarihler arasında seçimlerini yapabilecekler. ÖSYM tarafından merkezden yapılacak randevular için görüşme yapılmayacaktır. Covid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz bu zor dönemde, bu randevuların bizleri güçlendireceğine ve vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmaya önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi