Sağlık Bakanı Koca’nın örnek gösterdiği sağlık çifti, İHA’ya konuştu

Sağlık Bakanı Koca’nın örnek gösterdiği sağlık çifti, İHA’ya konuştu
11:00 - Ağustos 23 2020 Pazar

Bursa’da corona virüsünden kurtulan sağlık çifti, corona hastalarına hizmet vermeye devam ediyor. Çekirge Devlet Hastanesi’nde röntgen teknisyeni olarak çalışan Ufuk Saka ve hemşire Tülay Saka çifti, 2 gün arayla corona virüsüne yakalandı.

Çocuklu çiftlerden Ufuk Saka hastanede tedavi altına alınırken, eşi Tülay Saka çocuklarına bakacak kimse olmadığı için evde tedavi altına alındı. Nefes darlığı ve yüksek ateşle mücadele eden çift, 12 gün sonra iyileşti. Çift, karantina süresinin dolmasının ardından hastanedeki görevlerine döndü ve testler olumsuz çıktı. Ufuk Saka hastanede korona virüsü şüphesi olan hastaların tomografilerini çekerken eşi Tülay Saka hastalara hizmet vermeye devam ediyor. Hastalıktan kurtulan çift, hastanede tedavi gören corona virüsü hastalarına moral veriyor. Sağlık çifti, kurallara uymayan vatandaşları “Lütfen önlemlere uyun, bu hastalık çok tehlikeli” uyarısında bulunuyor.

Hastalığı atlatan Ufuk Saka, “7 Nisan’da görevdeyken ateşim çıktı. Acil servisten direk giriş yaptım, kan ve akciğer testlerim yapıldı. Korona virüsü taşıdığım ortaya çıktı. sabah tomografi muayenem, eşim de sağlık çalışanı, o hemen test edildi, testi de pozitif çıktı, çok zor bir süreç geçirdik, kendimi düşünüyorum, eşimi ve çocuklarımı da düşünüyorum, kolay değil Tek kişilik odada 11 gün kaldım Eşim evde tedavi gördü Hastanede olduğum için daha şanslıydım Hemşire olmak onun için bir avantajdı Evde olmak sana hastanede olmak gibi güven vermiyor. 14 günlük karantina süremiz bitti 3 kez negatif sonucumuzu aldık Görevimize başladık Şimdi yine corona virüs hastalarının tomografilerini alıyorum, insanların yüzlerinde korku var, biliyorum çünkü bu korkuyu yaşıyorum. Bir hastanın yüzüne baktığımda onu hissedebiliyorum. Dolaşıyorum ve sürekli teşvik ediyorum bu hastalar. Bak diyorum, ben yaşayan bir örneğim. Bu hastalığı yoğun ve zahmetli bir şekilde atlattım. Lütfen moralinizi yüksek tutun, bağışıklık sisteminizin güçlü olması için çok morale ihtiyacınız var. İnşallah onlara geçmenizi öneririz. “Dedi.

“İnsanlar onlardan bu kadar korkan bir şey alırsa bir anlam ifade etmiyorum”

Herkesin aynı hassasiyeti göstermediğini ifade eden Saka, “Maske takmadıkları için sizi uyardığımızda, işin içinde olduğunuzu söyleyenler var. Bizim görevimiz her durumda insanları uyarmak. Bu hastalığa sahip olduğum birine, o kişide endişe hissediyorum.Bunu bir ay önce geçmişim.Bunu söylesem de endişeli ve kim olursa olsun geri çekiliyor.İnsanların neden hafife aldıklarını anlayamıyorum Çok korkuyorlar. Hastalık sırasında psikolojim iyi değildi, eşime de psikolojimi bozan corona virüsü bulaşmıştı ve çocuklarıma bakacak kimse yoktu. İnsanlar kesinlikle korunmalı. ” Günlerce neler olacağını bilmeden hastanede bir odada uyumak kolay değil. Lütfen maskenizi takın, bu şaka değil. ”

İlk duyduğunda çok korktuğunu ve ağladığını belirten Tülay Saka, “Bilmediğimiz bir hastalık yaşıyoruz. Nasıl bir süreç işleyecek ve ilerleyecek, bir gün korku içinde yaşadık. kendim, eşim ve çocuklarım adına çok korktum, çok zor bir süreçti. Nefes darlığı yaşadım, tat ve koku gitti. Karın, baş ağrısı ve ateş her şeyi yaşadım. Öleceğimi düşündüm Çocuklarıma ne olacağından korkuyordum Hayatta kaldık ama yine de korkuyoruz Kendimize bakıyoruz ve maskelerimizi takıyoruz.

Bakan Koca sosyal medyada paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Röntgen teknisyenimiz Ufuk Saka, ateşi çıktığında gece nöbetindeydi. Covid-19 olduğu ortaya çıktı. Hemşire arkadaşımız eşimiz Tülay’ın testi de pozitif çıktı. Ayrıca hastalıkla hasta olarak savaştılar. Ve görevlerine geri döndüler. Aynı şeyi yapan, yapabilen sayısız sağlık çalışanımız var ”diyerek sağlık çalışanlarının fedakarlığına dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi