Sağlık Bakanı Koca’dan aşı ile ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Koca’dan aşı ile ilgili açıklama
09:00 - Aralık 30 2020 Çarşamba

Sağlık Bakanı Koca, bazı medya organlarında bulunan aşıların aracı firma tarafından temin edildiği haberinin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Aşılarını üreten ‘Sınovac’ firması ile imzalanan anlaşma metnini paylaşan Koca, “Milletimizin hikmeti var. Gerçeği görüyor ve ona bakıyor” notunu paylaştı.

Bakan Koca, toplumun her kesiminin eleştiri ve sorgulama hakkına sahip olduğunu belirterek, “Her merak edilen bilgiyi şeffaf ve açık bir şekilde açıklıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Eleştiri adı altında eksik bilgilerle yapılan suçlamaların toplumda kafa karışıklığı yarattığını belirten Bakan Koca, aşıların aracı firma aracılığıyla elde edileceği iddialarını daha önce yalanladığını hatırlattı.

Son derece yakışıksız

Sağlık Bakanı Koca, bir muhabirin çektiği fotoğrafa bakarak yapılan iddialarla ilgili, “Bu iddia, bir muhabir arkadaşının çektiği fotoğrafta yazılı olan Keymen İlaç A. Ş.’nin yazısına atıfta bulunularak sürdürülmektedir. iftira atmak onlar için son derece uygunsuz. “

‘Devlet olarak aracılar olmadan tanıştık’

Bakan Koca Keyman’ın İlaç A.Ş.’nin Türkiye distribütörü olduğu açıklamasının devamında Sinovac firması olduğunu ifade ederek, “Biontech ve Oxford aşısı da dahil olmak üzere tüm aşı üreticilerini bizzat kendisi aracılığıyla konuştuk. Devletimiz adına devletimiz Malzeme Ofisimiz, Sinovac firma görüşü ile lojistik sürecini Keyman Pharmaceuticals Co. temsilcileri ile birlikte takip etmiştir.Sinovac firmasının Türkiye’deki tek distribütörü Keyman İlaç A.Ş. bir firmadır. “dedi.

Aşı üreticisi Sinovac firmasının mektubunu yaptığı açıklamada paylaşan Bakan Koca, mektubun içeriği hakkında şunları söyledi:

“Türkiye ve Azerbaycan’daki tek yetkili distribütörümüz Keyman. Covidien-19 aşı için tüm görüşmeler Türkiye Cumhuriyeti Sinovac Eyaleti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı doğrudan görüşmelerle yürütülüyor. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Keyman Sinovac da temsil ediyor Türkiye . “

ALAKALI HABERLER

Türkiye’de Çin aşısı

‘Salgına karşı birlikte savaşırsak başarılı olabiliriz’

Bakan Koca yaptığı açıklamada şunları paylaştı:

“Yukarıdaki bilgilerden açıkça anlaşılacağı üzere tüm görüşmeler direkt olarak üretici firmalar ile yapılmaktadır. Ana üretici ile yapılan görüşmelerde distribütörden bağımsız olarak sözleşmenin tüm idari ve mali şartları belirlenmiştir. ve distribütörün sorumluluğu Sinovac’ın temsili ve lojistiği ile sınırlıdır.Bu tüm aşılar için geçerlidir Bu açıklamadan sonra kimsenin özür dilemesini veya utanmasını beklemiyoruz.Sadece salgınla birlikte mücadele edersek başarılı olabiliriz. . “

Mehmet Kalay – Muhammet Mücahit Dereli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi