Sağlık Bakanı Koca: ‘Salgın riski ortadan kaldırılmıyor’

Sağlık Bakanı Koca: ‘Salgın riski ortadan kaldırılmıyor’
19:00 - Haziran 20 2020 Cumartesi

Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Hastanesi’nin açılış töreni yapıldı. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Dr. Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesi Rektörü. Dr. Erol Özvar ve konuklar katıldı.

“Salgın riski ortadan kaldırılmıyor”

Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tüm dünyayı aynı gündemde birleştiren Covid-19 salgını, sağlık yatırımlarının liderliğinizde ve sağlık yatırımının neden kalkınma merkezi. Güçlü bir sağlık sistemi, gelişmiş bir altyapı ve feda etmekten çekinmeyen yetkin bir sağlık ordusu bu zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz şeydir. Bu vesileyle, önünüzdeki insanlara vermek istediğim iki mesaj var. Birincisi, salgın riski ortadan kalkmadı. Normalleşme mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. İkincisi Kontrollü Sosyal Yaşam. Maske ve mesafe kuralına uymalı ve el temizliğine her zamankinden daha fazla önem vermeliyiz. ”

“Önlemleri takip edersek tehdit ortadan kalkacak,” dedi Bakan Koca, “Değerli halkımızı bizden alan bu salgını Allah’ın izniyle yeneceğiz. Acil Hastaneler ile yeni bir vizyonla salgın, deprem ve afet durumlarına hazırlanıyoruz. Şehir Hastanelerini her seferinde hedefiniz doğrultusunda bir araya getirerek sağlıkta yeni bir dönem açıyoruz ”dedi.

“30 yıllık bir geçmişi var”

Koca, “Sağlık Bakanlığı-Marmara Üniversitesi Hastanesi hastane zincirinde yeni ama özel bir bağlantı. Üniversite ile Bakanlığımız arasında imzalanan protokolle birlikte, Bakanlığımıza ilk aktarılan örnek olduğu için birlikte kullanım modeline yeni bir vizyon ekliyor. İstanbul’un Anadolu yakasında önemli bir ihtiyacı karşılamayı umduğumuz Hastanemiz 181 dönüm arazi üzerindedir. Kapalı alan 113.000 metrekaredir. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak inşa edilen hastanenin 30 yıllık bir geçmişi var. Yıllarca tamamlanmamış olması, günün hastane anlayışına uygun olarak yenileme ihtiyacı ile sonuçlanmıştır. Bu arada, ISMEP altında güçlendirilmiş ve 827 sismik izolatörlerle depreme dayanıklı hale getirilmiştir. ”

“535 yatak ve 28 ameliyathane ile tam kapasite hizmet verecek”

Yenilenmesinin tamamlanmasını beklemeden Covid-19 mücadelesi kapsamında bir pandemik hastane olarak hizmet vermeye başladığını belirten Koca, “Hastane tamamen faaliyete geçtiğinde toplam 535 yatak, 155 poliklinik var. , 60 yoğun bakım ünitesi ve 304 tek kişilik yatak odası. 28 ameliyathane ile tam kapasite hizmet verecek. Vatandaşlarımızın hizmetine güçlü teknolojili modern hastaneler sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu tür projelerin ruhuyla üç şey bir araya geliyor: Vizyon, yürütme, hizmet etiği. Bu üç unsurun buluşması tarihimizin en parlak dönemlerinin ortak bir özelliğidir. ”

“Genç meslektaşlarım için, sadece modern binalar, son teknoloji cihazlar değil, aynı zamanda yaşlılarımızdan aldığımız kültür, bilgi ve bilgelik; İnsanların sevgisini ve insanlara hizmet etme bilincini bırakma çabası içinde olduğumuzu söyleyen Koca, “Eminim doktor arkadaşlarım, bu güzel hastanede çalışacak tüm sağlık çalışanları servis bayrağını büyüklerimizin adına layık bir anlayış. Üniversitemizin ve başta İstanbullular olmak üzere tüm vatandaşlarımızın faydalı olmasını ve saygı sunmasını diliyorum. ”

Gamze Erdemir – Metin Başar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi