Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan çok kritik corona virüsü uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan çok kritik corona virüsü uyarısı
22:00 - Ağustos 9 2020 Pazar

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

Törende eski başbakan ve eski meclis başkanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın hazır bulundu.

“Gurur duyduğumuz bir sağlık sistemimiz var”

Programda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sn. Cumhurbaşkanı, sağlığa vermiş olduğunuz ve altyapısı ile bugün gurur duyduğumuz bir sağlık sistemimiz var. Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere tüm dünyanın zorlu bir sınavdan geçtiği pandemi sürecinde, bunu her zamankinden daha fazla gerçekleştiriyoruz. Sayenizde bu gururu birlikte yaşıyoruz. Herkesin sağlık hakkı ihtiyacı olan her vatandaşın öncülüğünde korunmaktadır ve Türkiye’de adım adım ilerliyoruz hedeflerimizde sağlık hizmetlerinin kalitesinde sorun yaşanmamaktadır. Göstermiş olduğunuz hedef doğrultusunda ülkemizin bir döneme girdiği bir dönem inşa ettik. İnanıyorum ki bu dönem halkımızın hak ettiği en yüksek hizmeti almasını sağlayan örnek bir model olarak tarih sahnemizde yerini bulacaktır ”dedi.

“Memnuniyeti daha da artırmayı hedefliyoruz”

“21. yüzyılda her geçen gün daha güçlü sağlık sistemimiz Türkiye olarak basılacak, dünyadaki sağlık ülkesinin adıdır” ifadesini kullanan kocasının, “İnsan gücünün sağlık kalitesi ve sağlığımız üzerindeki iş yükünün azaltılması personel sayısını artırarak, aile hekimi başına düşen kişi sayısını azaltarak, yeni modern “Hastaneleri faaliyete geçirerek, kurulmakta olan mükemmeliyet merkezlerini, inme gibi özel hizmetlerin yaygınlaşmasını sağlayarak memnuniyeti daha da artırmayı hedefliyoruz, obezite ve onkoloji merkezi. ”

“Dış bağımlılıktan kurtulmalı ve bu alanda teknoloji ihraç eden bir ülke olmalıyız”

Sağlık yatırımlarının önemine değinen Koca, “Sağlık stratejik alanımız. İlaç ve tıbbi malzeme konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmalı ve bu alanda teknoloji ihraç eden bir ülke olmalıyız. Bugün Türkiye’de milli sağlık sanayisine sahip olmak, yerli ve milli savunma sanayisine sahip olmak kadar önemlidir. Bu alanlardaki yatırımlarımız, üniversitelerimizin akademik başarısının yanı sıra üretim ve hizmet sektörlerinin dinamizmine bağlıdır. Birlikte sinerji oluşturduğumuzda güçlü olduğumuza inanıyorum ”.

“Salgın riski ortadan kalkmadı, hatta giderek daha da devam ediyor”

Corona virüsü ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bakan Koca, “İçinde bulunduğumuz günler, tüm dünyanın ortak bir endişe içinde birleştiği ender bir zamana işaret ediyor. Pandemi tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Tüm vatandaşlarımız risk altında olsa da mücadelede ön safhada hizmet veren sağlık çalışmalarımız bu riske herkesten daha fazla maruz kalıyor. Sağlık profesyonellerimizi, özellikle de doktorlarımızı kaybettik. Ayrılığı bizi derinden boğan değerli hocalarımız da kaybettiklerimiz arasındaydı. Dolayısıyla sizlerin huzurunda halkımıza vermek istediğim iki mesaj var. İlk; Salgın riski ortadan kalkmıyor hatta artıyor. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak demektir. İkincisi uzak sosyal yaşamdır. Maske ve sosyal mesafe kuralına uymalı ve el hijyenine her zamankinden daha fazla dikkat etmeliyiz. Önlemleri uygularsak tehdit ortadan kalkacaktır. Tedbirleri dikkatli takip edersek şimdiye kadar elde ettiğimiz kazanımları kaybetmeyeceğiz. Çok kıymetli insanları bizden alan bu salgını Allah’ın izniyle yeneceğiz ”dedi.

Murat Kanber-Mustafa Uslu-Orkun Kaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi