Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bu iddialara sert tepki: Kimsenin hakkı yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bu iddialara sert tepki: Kimsenin hakkı yok
22:00 - Aralık 20 2020 Pazar

Bakan Kocanın açıklamalarından satırbaşları:

“Sağlık altyapımızın birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğu açıktır.”

“Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimlerdir. Ailesinin bir ferdi hastasını tanır ve hayatını hayat kurtarmaya koyan Türk hekim, hemşire ve bakıcılardan başkası değildir.

“Covid-19 tedavisi devam ederken test sonuçları pozitiften pozitif çıkanların Covid-19 ölü olarak kabul edilmediği iddia ediliyor. Bu kesinlikle doğru değil.”

“Sistemimizde, bir kişinin testi bir kez pozitif çıkarsa ve tedavi sırasında ölürse, bu kişi daha sonra test negatif olsa bile Covid-19’dan öldüğü kabul edilir.”

(Köşe yazarı tarafından yayınlanan ölüm belgesi) “Hastamızı Covid-19’dan kaybettik. Bu hasta Covid-19’dan vefat etmiş olarak tüm istatistiklerimize dahil edildi.”

(Köşe yazarı tarafından yayınlanan ölüm belgesi) “Hastanın ölüm belgesine istinaden suçlamalarda bulunmak haksızlıktır. Kimsenin bu millete kafa karıştırmaya ve mücadeleye ara vermeye hakkı yoktur.”

“Araştırmacı bir gazetecinin kendi belgesini sunması ve arkasında durması hak ediyor. Bir vatandaştan mektup geldi, söylemiyorum, bir arkadaşım söyledi ama kim olduğunu söyleyemem, yaklaşımı değil gazetecilik.”

“Salgının ilk gününden itibaren, her vatandaşımızın mücadelemize gösterdiği saygı ve sağlık ordumuza duyulan güven, bu kadar basit iddialarla aşındırılmamalıdır. Bunun kimseye faydası yok.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi