Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ‘Tehlike henüz geçmedi, önlemler takip edilmelidir’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ‘Tehlike henüz geçmedi, önlemler takip edilmelidir’
16:12 - Temmuz 4 2020 Cumartesi

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreni yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile doktorlar ve sağlık görevlileri katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İstanbul’un sağlık altyapısına yeni bir anlayış ve güç katan bu yeni tesisi açtığımız bu günlerde mutluluğumuzu paylaşmaktan onur duyduğunuz için şükranlarımı sunmak isterim. İstanbul’un yenilenmiş hastanelerinden biri olan Kartal Doktor Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin eğitimine göre ve himayesinde vatandaşlarımızın hizmetine açığız. Sağlığa verdiğiniz önem ve gittikçe artan desteğinizle, altyapısıyla övünen bir sağlık sistemine sahip bir ülkeyiz. Bunu, dünyanın, özellikle gelişmiş ülkelerin, zor bir testin yaşadığı salgın sırasında, her zamankinden daha iyi anlıyoruz. Bu gururu yaşamakta etkili oldun. Liderliklerinizde herkesin sağlık hakkını koruyan, hatta ihtiyaç duyan vatandaşlarımızdan biri ve kaliteli sağlık hizmetlerine erişim konusunda deneyimli olmayan bir Türkiye hedefine adım adım ilerliyoruz. Gösterdiğiniz hedef doğrultusunda, ülkemizin sağlık çağına ulaştığı bir dönem inşa ettik. Bu dönemin, halkımıza hak ettikleri hizmeti en üst düzeyde sunan örnek bir model olarak tarih sahnemizde gerçekleşeceğine inanıyorum. ”

“Sağlık yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu gördük”

“Tüm insanlığın mücadele ettiği Covid-19 salgını, dünyaya çok şey öğretti. Bakan Koca, “Bu dönemde sağlık yatırımlarının ne kadar uygun olduğunu ve sağlık yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu gördük.” Dedi. İstanbul, son zamanlarda tek tek açtığımız yüksek teknolojili hastanelerimizle sağlık hizmetlerinde devlet hastaneleri açısından yeni bir döneme girecek. Sismik izolatörler ile güçlendirilmiş Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, deprem sırasında bile hizmetinin kesintiye uğramayacağı şekilde inşa edilmiştir. ”

“Tehlike henüz geçmedi”

Hastanenin iki bölümde dört bloktan oluştuğunu belirten Koca, “452 ameliyathane, 153’ü yoğun bakım ünitesi olmak üzere 1.500 yataklı tam yataklı 45 ameliyathaneye hizmet verecek. İçinde bulunduğumuz günler, dünyanın ortak bir kaygı içinde birleştiği nadir bir zamana tanık oluyoruz. Ülkemiz, dünyayı etkileyen korona virüsü salgınına karşı mücadelede tüm dünyaya örnek bir başarı sağlamıştır, ancak tehlike henüz geçmemiştir. Son davaya kadar ülkemizde vatandaşlarımız bu risk altındadır. Göstergelerimiz son günlerde kaygımızı artırdı. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, normalleşme döneminde önlemlere daha kesin bir şekilde uymalarıdır. Tehdide karşı önlem alalım. Kısaca, temizlik, maske, mesafe olarak özetlediğimiz önlemleri okuyalım ”dedi.

Koca, “Tüm vatandaşlarımız risk altında olmasına rağmen, mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık çalışanları bu riske herkesten daha fazla sahip. Bu yüzden doktorlar da dahil olmak üzere bazı sağlık uzmanlarımızı kaybettik. Bugün açılış törenine katılabileceğiniz hastanemiz, bir pandemi hastanesi olarak hizmet verdiğimiz tesislerimizden biri. Bu konudaki en büyük dileğimiz, bu kurumdaki sağlık uzmanlarımızdan hayat kaybı olmamasıdır. Bu vesileyle, başta öğretmenlerimiz olmak üzere başta kaybettiğimiz sağlık personelimize minnettar ve merhametli davranıyorum. ”

Kocası, “Her gün sağlık sistemimiz daha güçlü Türkiye, yirmi birinci yüzyılın dünyasında ülkenin adının sağlığı olarak yazdıracak. İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi’ne ve her şeye şükranlarımı sunuyorum. İstanbul’da çalışan valilerimiz, özellikle de kişiseliniz, bu vizyonun gerçekleştirilmesine ve gerçekleştirilmesine öncülük eden katkı sağlayan firmalar, müteahhit firma çalışanlarına ve bu tesisin inşasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. hastanemiz tüm vatandaşlarımıza faydalı olacak. ”

Gamze Erdemir – Metin Başar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi