Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Sokağa çıkma yasağı düşünmüyoruz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Sokağa çıkma yasağı düşünmüyoruz”
21:00 - Haziran 17 2020 Çarşamba

BAKAN KOCA TARİFİNDEN HATTI BAŞLIKLARI;

Ülkemiz 1 milyon kişi başına 2 bin 151 vaka ile 51. sıradadır. Avrupa ülkeleri ön plandadır. Belçika 813 ölümle listenin başında. İngiltere’de 1 milyon kişi başına 618, İspanya’da 850, İtalya’da 569, Almanya’da 106 kişi öldü. Kara göründü ama deniz hala yüzüyordu. Normalleşme, ekonomik bir sosyal sürdürülebilir mücadele günü için bir zorunluluktur. Bilinçli istikrarlı ve kararlı adımlarla ilerlerken dalgalanmalardan korkmuyoruz. Bu zorunlu dönüşümü ne kadar dikkatli yaparsak, sonucu o kadar kesin olarak elde ederiz.

VAKA GÜMÜŞHANE SAYISINA GÖRE EN YÜKSEK ORANI İLE İLGİLİ KİLİSE EN DÜŞÜK

Olgu sayısına göre Gümüşhane’de ölüm oranının en yüksek olduğu il yüzde 12,4’tür. En düşük orana sahip il yüzde 0.33 ile Kilis’tir.

Ankara’da son bir ayda günlük ortalama vaka sayısı 127, geçen hafta ortalama vaka sayısı 155, son 3 gün içindeki ortalama vaka sayısı 177,

İstanbul’da geçen ay ortalama vaka sayısı 653, geçen hafta ortalama vaka sayısı 620, son üç gündeki ortalama vaka sayısı 610 idi ve baktığımızda bu sayı aşıldı 700. ”

SOKAK KISITLAMASI HAKKINDA DÜŞÜNMEYİZ

“Sokağa çıkma yasağı düşünmüyoruz. Bilimsel Komite’de gündeme gelmedi. Normalleşme döneminde, özellikle pike sonrası bir plato çizdiğini ve sonra düştüğünü gördük. Dalgalanmalar dünyanın birçok ülkesinde görüldüğü gibi meydana gelebilir. Bu dalgalanmaların, beklediğimizden daha fazla önlemlerimizle uyumla tamamen orantılı olduğunu söyleyebilirim. ”

3 İL İÇİN MASKE TAVSİYESİ

İstanbul, Bursa, Ankara için maske teklifi

LGS- YKS SINAVLARI

LGS’den Bakan Koca, YKS ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bilim Kurulu, her iki inceleme için de, özellikle sınav giriş ve çıkış saatlerinde daha güvenilir bir sınava girmelerini sağlamak için önlemlerin alındığı sokağa çıkma yasağı da dahil olmak üzere bu saatler hakkında bir teklifte bulundu. . Başkanımız her iki sınava giriş ve çıkış ile ilgili başvurunun yapılmasını emretti. İçişleri Bakanlığı, öğrencinin arasında olması gereken ikiden fazla kişinin olmaması koşuluyla bugün bir açıklama yapacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi