Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ‘Çin aşısı Pazar akşamı yolda’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ‘Çin aşısı Pazar akşamı yolda’
20:00 - Aralık 24 2020 Perşembe

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARINDAN ÖNEMLİ NOTLAR:

“Bu yıl, tüm dünyanın ortak bir hedef için mücadele ettiği ancak hedefine ulaşmadan sona erdiği bir yıl olarak tarihe geçecek. Tarih, bu yılları büyük salgının yılları olarak hatırlayacak. Sürü bağışıklığını uygulamaya çalışan İsveç’te 789, en çok vaka ve ölüme ulaşan ABD’de 984, virüs mutasyonunun görüldüğü İngiltere’de ise 994 ölüm meydana geldi. Türkiye’de milyon nüfus başına düşen ölüm sayısı 216’ya ulaştı. Nisan ayının ilk döneminde 8 bin 500 civarında olan günlük ölüm sayısının% 70 artarak 14 bine ulaştığını görüyoruz. Son zamanlarda İngiltere gibi ülkeler, virüsün mutasyonunu birbirine bağlayarak vakalardaki kontrolsüz artışı açıklamaya çalışıyorlar. “

PAZAR GECESİ ÇİN AŞISINDAN GELİYOR

Hiçbir şey ters gitmezse, aşılar Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece yola çıkar. Çinli yetkililer de Türkiye’ye gönderilecek aşı dozları için onay sürecini tamamladı. Günlük vaka sayısında Gaziantep’te yüzde 66, Tekirdağ, Bursa ve İzmir’de yüzde 60, Ankara ve Samsun’da yüzde 55, Trabzon ve Adana’da yüzde 50, Diyarbakır ve Hatay’da yüzde 48, Diyarbakır ve Hatay’da yüzde 45 azalma sağlandı. Kayseri ve Kocaeli. İstanbul’da vaka sayısında önemli bir düşüş sağlanırken, hastaneye başvuru ve yoğun bakım doluluk oranlarına yüzde 25 olarak yansıdı. Günümüzde dünya, virüsün mutasyonu ile ilgili önlemlere odaklanmıştır. Gerekli önlemleri gecikmeden uyguladık. İngiltere, virüsün daha hızlı yayılmasına neden olan bir mutasyon olduğunu açıkladı. Bu mutasyon, Eylül ayından beri mevcuttur.

AŞI ETKİSİ 91.25

(Ara rapor sonuçlarına göre) Toplam aşı etkinliği yüzde 91,25 olarak hesaplandı. İnaktive aşıyı tercih ettiğimizi bir kez daha açıklamak istiyorum. Etkisizleştirilmiş aşı, bilinen en eski aşı yöntemidir. En basit anlatımla virüs uygun ortamlarda çoğaldıktan sonra öldürülür ve onu tanıması için vücuda enjekte edilir. Aşı konusunda Faz-3 çalışmaları başarıyla devam etmektedir. Aşının etkili olduğundan eminiz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi