Sağlar’ın CHP’den başörtüsü açıklamalarına tepkiler çığ gibi

Sağlar’ın CHP’den başörtüsü açıklamalarına tepkiler çığ gibi
13:00 - Aralık 31 2020 Perşembe

Bakan Gül’den CHP’li Sağlar’a tepki

CHP’li Fikri Sağlar’ın açıklamalarına tepki gösteren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Ayrımcı siyaset, ötekileştiren dil, faşizmi giydirme, modası geçmiş fikirlerin mezarlığına gömülüdür. korona asla amacına ulaşamayacak. “

Adalet Bakanı Gül, CHP’li Sağlar’ın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya, “Yargılanırken başörtülü bir hâkim önüne çıktığımda haklarımı koruyacağından ve adaleti yerine getireceğinden şüphelerim var” dedi. Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Herkes bu ülkenin eşit ve birinci sınıf vatandaşıdır. Ayrımcı siyaset, ötekileştiren dil, faşizm giydirme modası geçmiş fikirlerin mezarlığına gömülüdür. Bunu canlandırmak isteyen zihniyet koronadan insanlık için tehlikeli olan fikir asla amacına ulaşamayacak. “

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan CHP’li Fikri Sağlar’a tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: “CHP’li Fikri Sağlar’ın bir televizyon kanalındaki sözleri sanrılı, ayrılıkçı. Başörtüsüne dil uzatmak, başörtüsü diyerek biçim aldığını iddia etmek saçma.”

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP’li Fikrilar’a Tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik, “2020’nin son faşist saldırısı CHP’li Fikri Sağlar’dan geldi. CHP’li Sağlar, “Başörtülü hakimin adaleti yerine getireceğinden şüpheliyim” dedi. “Bu, insanların düşüncelerini, inançlarını ve demokratik haklarını doğrudan hedef alan barbarca bir nefret söylemidir.” Dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP’li Fikri Sağlar’a tepki göstererek, “2020’nin son faşist saldırısı CHP’li Fikri Sağlar’dan geldi. CHP’li Sağlar, “Başörtülü hakimin adaleti yerine getireceğinden şüpheliyim” dedi. Bu, insanların düşüncelerini, inançlarını ve demokratik haklarını doğrudan hedef alan barbarca bir nefret söylemidir. Giysiyi değil, adaleti ve insanlığı tehdit eden bu faşist zihniyettir. Türbanlı yargıcın adil olamayacağı görüşü barbarca ve nefret suçu yaklaşımıdır, şiddetle kınıyoruz. CHP’nin Fikir Sağlayıcıları’nın “Başörtülü yargıcın adil olacağından şüpheliyim” açıklaması tam bir bölücülük örneği; Kendi deyimiyle ‘ideolojik’ ve ‘militan’! Demokrasi ve hukuka düşman barbarca bir zihniyettir. Düşünce ve inanç temelinde bireyi ve toplumu hedef alan her yaklaşım insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. CHP içinde barbar zihniyete sahip bu zihinler, hala topluma karanlık zihniyetler dayatmaya çalışıyor. Bu CHP içinde kronik bir durum. Bu faşist zihniyet ötekileştiren, ayrımcı ve özgürlük odaklı yaklaşımlarıyla ülkemize ve halkımıza zarar vermeye devam ediyor. Özgürlük ve inanca karşı bu utanç verici düşmanlık, onu kamufle etmek için bazı girişimlerde bulunulduktan kısa süre sonra yeniden ortaya çıkar. Barbarlar tarih boyunca sadece şehirlere, insanlara ve kültürel mirasa saldırmamışlardır. Onlar da saldırdılar ve düşünceleri, inançları ve özgürlükleri yok etmeye çalıştılar. Onu dayatarak, ötekileştirerek ve reddederek topluma baskı kurmaya çalışmak barbarca. Barbarlık pusuda bekliyor ”dedi.

Çelik, “CHP’nin Sağlar’ın kadınları kılık değiştiren ve kadınları giyim tarzına göre yargılayan nefret söylemi, CHP’nin bugün hala bir zihniyet değişikliği ve dönüşümü yaşamadığını gösteriyor. Yani 2021’de faşizmle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu zihniyetle mücadele birdir.Ülkemizin geleceğini karartmak ve demokrasimizi vesayet altına almak isteyenler fırsatlar bekliyor.Ülkemizin tüm kadın üyelerini saygıyla selamlıyor ve özgürlüklerimizin peşinden gitmeye devam edeceğimizi vurguluyoruz. Kadınlar her gerekçeyle başörtülü ve başörtülü ayrım gözetmeksizin, her türlü ayrımcılığı reddederek, bu vesileyle tüm kadın avukatlarımıza saygılarımızı sunuyoruz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi