Sabah Haber Hakkında Detaylı Bilgi

Sabah Haber Hakkında Detaylı Bilgi
17:17 - Haziran 3 2020 Çarşamba

Sabah haber Türkiye’nin genç gazetelerinden biridir. Türkiye’nin en iyi gazetesi sloganı ile sunuma yapan Sabah haber 22 Nisan 1985’ten beri yayın hayatına devam etmektedir.

Sabah Haber Genel Tarihi

Sabah haber 22 Nisan 1985 tarihinde ilk sayısı ile yayın sürecine başlamıştır. Birçok kişi tarafından tercih edilen gazetenin sahibi Turkuaz Medya Grubu’dur. Merkez sağ siyasi görüşünü destekleyen gazetenin genel merkezi Beşiktaş, İstanbul’da bulunmaktadır. Türkiye genelinde en çok tirajı olan ikinci gazetedir. Genel yayın yönetmeni Erdal Şafak’tır. 1985 tarihinde ilk defa yayın yapan gazetenin ilk yayın yönetmeni Rahmi Turan ve bir sonraki yönetmeni ise Zafer Mutlu’dur. Bu iki isim dışında da Ergun Babahan, Ufuk Güldemir ve Tayfun Devecioğlu isimleri tarafından yönetilen gazetenin ortaklığına 2000 yılınsa Ciner Grubu girmiştir. 2 Ocak 2006 yılı itibariyle genel yayın yönetmeliği için Fatih Altaylı görevlendirilirken 2 Nisan 2007 tarihindeki borçlanma olaylarından dolayı gazeteye TMSF tarafından el konulmuştur. Bundan dolayı uzun bir dönem sorun yaşayan gazetenin ihaleye açılması sonucunda 22 Nisan 2008 tarihinde Çalık Holding üzerinden satışının yapıldığı onaylanmıştır. Bu olaylardan sonra gazetenin genel yayın yönetmeni istifa etmiştir ve bu sürecin sonunda 18 Şubat 2009 tarihinde genel yayın yönetmenliği için Erdal Şafak görevlendirilmiştir.

Sabah Haber İçerik Özellikleri

Sabah haber içerik üretiminde güncel ve önemli haberlere yer verdiği gibi spor, magazin ve kültür – sanat gibi alanlara da yer vermektedir. Birçok alanda içerik üreten yazar kadrosu ile bireylerin güncel ve güvenilir haberlere ulaşmasını sağlamaktadır. Genel olarak ekonomi, politik, sosyal ve uluslararası içerik üretimi sunan Sabah haber sayesinde birçok habere kolaylıkla erişebilirsiniz. Türkiye’de bireylerin güncel haberlere erişimini sağlayan yayın ayrıca Avrupa’da da yayın yapmaktadır. 1980 yılından başlayarak uçakla Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya gazete gönderen Sabah haber, gurbetçilerin güncel haberlere erişimini sağlamaktadır. Uçakla gazete gönderim sürecinden sonra artan talep ile 1990 yılında Avrupa’da da gazete basımına başlanmıştır ve günümüzde Frankfurt şehrinde basıma devam etmektedir.

Sabah Haber İçerik Üreticisi Yazar Kadrosu

Sabah haber yazarları birçok alanda güncel ve kaliteli haber içeriği oluşturulmasını sağlamaktadır. Ülke gündemindeki güncel haberlerin sunumunun yanı sıra kültürel ve sosyal alanda da içerik sunumu yapılmaktadır. Spor, ekonomi, magazin ve daha birçok alanda içerik hazırlayan gazete, ayrıca resmi internet sitesi üzerinden de yayın yapmaktadır. Günümüzde gazete kadrosunda yer alan gazeteciler; Ayşe Özyılmazel, Bülent Aras, Emre Aköz, Engin Ardıç, Haşmet Babaoğlu, Hıncal Uluç, Hilal Kaplan, Murat yılmaz, Erdal Şafak, Hasan Bülent Kahraman, Mahmut Övür, Mehmet Barlas, Melih Altınok, Meliha Okur, Şelale Kadak, Yavuz Donat, Okan Müderrsoğlu, Refik Erduran ve Salih Memecan içerik üretimi yapan yazarlardır.

Sabah Haber Online İçerikleri

Sabah haber online olarak da içeriklerini takipçileri ile paylaşmaktadır. Sabah.com.tr internet resmi internet adresi üzerinden içerik yayınlamakta olan haber ağının site sayfasının üst kısmında hava durumu, ekonomik değerler ve yok durumu gibi farklı içerikler bulunmaktadır. Güncel haberleri sayfa ortasında başlıklar halinde sunan sitede istediğiniz haberin üzerine tıklayarak haber detaylarına ulaşabilirsiniz. Spor, magazin, güncel haberler ve günlük hayat hakkında bilgilerin yer aldığı haber içeriklerinin yanı sıra günlük burç ve sağlık bilgileri gibi bilgilerinde sunumu yapılmaktadır. Site içerisinde kolay kullanım sağlayan bir ara yüze sahiptir ve farklı alanlarda kolaylıkla haberlere ulaşılmasını sağlar. Site içerisinde sayfayı kaydırarak Sabah haber içeriklerine kolaylıkla erişebilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi