Rüyalar altın, gerçekler altın kaplama gümüş takılar

Rüyalar altın, gerçekler altın kaplama gümüş takılar
13:00 - Temmuz 21 2020 Salı

Altın fiyatlarındaki artış, vatandaşları düğünlere takı yapacaklarını veya takıya getireceklerini düşündürüyor. Alternatif arayan vatandaşlar gümüş takılarda çözümü buldular. Özellikle altın kaplama gümüş takılar fiyatları ve görünümleriyle cazip hale geldi. Mali durumu yetersiz vatandaşlar çeyrek altın gümüş takılar satın alabilirler. Düşük maliyet, her gün altın kaplamalı gümüşe olan ilgiyi arttırmaktadır.

“Gümüş takıların fiyatı gerçek altının dörtte biri”

Üç kuşaktır Eskişehir’de gümüş takılar yapan Mehmet Bakır, korona virüsü döneminden sonra yaşanan ekonomik sıkıntıların çiftleri altın kaplama gümüş takılarla evlenmeye yönlendirdiğini ve gümüş takılar için uygulanan işlemleri anlattığını belirtti. Bakır, “Tabii ki, Corona virüsü döneminde altın ve gümüş arttı, tüm madenler arttı, ancak bu artış mücevherlere yansımadı. Mücevherat sadece işçilik olduğundan, hammadde zaten çok fazla görünmüyor. Altın yerine gümüş talebi vardı. Altın fiyatları arttıkça vatandaşlar daha çok altın kaplamalı gümüşe yöneldiler. Sevdikleri bir şeyi altınla satın alamayanlar için, gümüşte istedikleri herhangi bir mücevheri daha cazip fiyatlarla hazırlayabiliriz. Trabzon altını, kolyesini veya pırlantalı gümüş setlerini sarı altın kaplamalı olarak müşteriye veriyoruz. Örneğin, 22 bin 15 bin değerli Trabzon hasır setleri altın fiyatının dörtte biri altında gümüş satın alabiliyor. Atölyelerimizde, istenen altın görünümünde popüler bir gümüş takılar sunuyoruz, örneğin 14 ayar 22 ayar 24 ayar altın kaplama, kaplama havuzlarına belirli bir gram altın koyuyoruz, gümüş takıları örtüyor ve müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca düğünlerde altın görünümde kullanırlar ve daha sonraki dönemlerde tutarlar. ”

“Gümüş ilgisi artmaya başladı”

Gümüş satışlarında 5 yıl öncesine göre artış olduğunu belirten Bakır, konuşmasında şunları söyledi: “

“Altının yükselişi bize fayda sağladı. Gümüş takıları ön plana çıkardı. Şimdi düğünlerde bile tercih ediliyor. Trabzon matı normalde altın tellerle dokunuyor, gümüş tellerle örülüyor ve altınla kaplanıyor. büyükannelerimiz tarafından tercih edilen modeller klasik hasır. Nesillerden nesile geçiyorlar, istiyorlar, ancak neslimiz yatırım için biraz daha düşündüğünden şu anda altını altından daha çok tercih ediyorlar. ”

“Çiftlerin yanmasını önlemek için ayrı uygulama”

Gümüşte altın kaplamanın sadece çiftler için değil, hediye olarak da tercih edildiğini belirten Mehmet Bakır, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında şu uyarıları yaptı:

“Altın kaplamalı gümüşte herhangi bir yanılsamadan kaçınmak için, mücevherde 925 ayar gümüş patenti belirir. Gelin ve damadın yetenekli olmaları durumunda kandırılmasını istemeyiz. Kuyumcular da yanlış olabilir. Sonuçta, bu bir mücevher madeni, ayırt etmek zor. ”

“Gümüş nesilden nesile aktarılıyor”

“Altına yatırım yaparken normalde gümüşe yatırım yapıyor mu?” Sorusuna cevap veren kuyumcu Bakır, gümüşe yatırım yaparken normal takılara yatırım olmadığını, ancak gümüş takıların gümüş kullanması için daha karlı olacağını açıkladı ağır işçilik için bire bir. Bir yadigar olarak manevi değer kazanabileceğini getirdi.

Bakır, “Satın alanlar yatırım amacıyla satın almıyorlar. Bunun nesilden nesile aktarılmasını tercih ediyorlar. Gümüş madeni daha uygun olduğu ve aynı altın işçiliği de gümüş olduğu için bir sonraki kuşağa bırakıyorlar. Tabii ki, gümüş yatırımı mümkündür. Ancak gümüş takı olarak yatırım yoktur. Gümüşte gümüş külçe olarak alındığında yatırım amaçlı kullanılabilir. “Bin ayar gümüş 1 kg ağırlığında sertifikalı olduğundan fiyatı 4.500 ve 4 bin 600 civarında.”

“Renkler kalıcı değil ancak tekrar yapılabilir”

Eskişehir’de gümüş takılarda usta olarak çalışan Erol Parlak, altın kaplamalardan elde edilen görsellerin uzun süre kalıcı olmadığını, ancak birçok düşük maliyetle yeniden kaplanabileceğini belirtti. Erol Parlak, “Kaplamalarımızı elektrolizle yapıyoruz. Bu cihazda farklı renklerde gümüş, altın kaplama kaplamalar yapabiliyoruz. Tamamen kimyasal. Tabii ki, bunlar görsel olarak çok kalıcı değil. Ancak kullandıkça, ortaya çıktığında renk getirdiğinde kaplama yapabiliriz. ”

Moshiur Rahman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi