Rüyada Reklam Görmek Yakında Normalleşebilir

Rüyada Reklam Görmek Yakında Normalleşebilir
11:18 - Kasım 23 2021 Salı

Rüyada reklam görmek mümkün hale geliyor. Yeni geliştirilen teknoloji ile birlikte gelecekte rüyada firmaların istediği bir şey görülebilir.

Rüyalar, geçmişten günümüze insanların kendi kişisel alanı olarak yer alan ve rahat rahat vakit geçirdiği bir alan olarak karşımıza çıktı. Rüya, kişinin tek başına olduğu ve kafa dinlediği bir ortam olurken aynı zamanda farklı deneyimler yaşadığı bir ortam olarak da yer aldı. Rüyaları kontrol etme, kabus görme veya bunun gibi pek çok durum rüyaların farklı tarzlarını ortaya koyuyor. Rüyalar her ne kadar kişinin tek başına bulunduğu özel bir alan olsa da pazarlama şirketleri bu alanda yeni teknikler geliştirmeye çalışıyor.

Rüyada Reklam Teknolojisi Yakında Normal Kabul Edilebilir

Rüyada reklamla karşılaşmak belki çok ilginç gelebilir. Rüyadayken bir anda herhangi bir marka veya modelin ürününü görmek ve onu kullanmak farklı bir deneyim olabilir. Henüz bu tam olarak mümkün olmasa da bunun gibi bir teknoloji geliştiriliyor. Tabii bu berrak bir şekilde olmayacak fakat kişinin isteğini arttıracak. Yapılan araştırmaya göre pazarlamacıların %77’si son üç yılda bu alana yatırım yapmış durumda. Bu da bu teknolojinin ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seren bir gelişme.

Rüyada Reklam

Rüya reklamcılığı teknolojisine ağırlık veren pazarlamacılar, bu alanda daha fazla kazanç elde edebileceklerini düşünüyor. Yapılan açıklamaya göre bu teknoloji beyni uzaktan kontrol ederek çalışmıyor, beyne cihaz vasıtasıyla sinyal göndererek çalışıyor. Yani beyin uyarılıyor. Beyne giden sinyal bilinçaltına yerleşiyor ve kişi uyuduğu sırada rüyada marka veya ürün ile karşılaşmak sağlanıyor. Bu da kişinin o ürünü alma isteğini daha da arttırıyor. Pazarlamacılar bu şekilde ürünleri daha etkili satma yöntemi olan rüya reklamcılığı teknolojisi üzerinde durmaya devam ediyor.

Rüyada reklam görmek gerçekten ilginç bir deneyim olabilir. Dediğimiz gibi bu berrak bir rüya şeklinde olmayacak fakat bilinçaltına işlendiği için kişideki alma hissiyatı daha da artacak. Kısacası pazarlamacılar beyni manipüle etme tekniğini geliştiriyor. Yakın zamanda bir firma bira karşılığında bu deneye katılmak isteyen insanlar aradı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi