Rusya’da kadın cinayeti engellenemez

Rusya’da kadın cinayeti engellenemez
10:12 - Ekim 5 2020 Pazartesi

Dünyanın en önemli sorunu haline gelen kadın cinayetleri konusunda başarısız olan ülkelerden biri olmaya devam ediyor ve dünya kamuoyu büyük çaba gösteriyor. Kadın cinayetleri en çok Afrika ve Asya’da görülürken, geçen yılki verilere göre Rusya Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında yer aldı. Yaklaşık 145 milyon nüfusa sahip olan Rusya’da toplam kadın nüfusu 77 milyon 418 bin 415 olarak kaydedildi. Rusya İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2018 yılında ülkede toplam 935 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bu yıl en fazla kadın cinayeti Ekim ayında gerçekleşti. Rusya’da Ekim 2018’de 111 kadın eşleri veya sevgilileri tarafından öldürüldü. 2019’da Rusya’da kadın cinayetleri neredeyse zirveye ulaştı.

Moskova’daki en çok cinayet

Bir yılda neredeyse iki katına çıkan ülkede toplam cinayet sayısı 727 bin olarak açıklandı. 2019 yılında 1.727 kadından 1.524’ü eşleri tarafından öldürülürken geri kalanı akrabaları veya yabancıları tarafından öldürüldü. 2019’da Rusya’da en çok kadın cinayeti başkent Moskova’da gerçekleşti. Geçen yıl 6 milyon 785 bin 893 kadının yaşadığı Moskova’da 72 kadın öldürüldü. Moskova’da 72 kadından 47’si eşleri, geri kalanı ise akrabaları veya yabancılar tarafından öldürüldü. Geçen yıl Rusya’da kadınlar en çok Ağustos ayında öldürüldü. Rusya için en çok kadın cinayetinin yaşandığı 2019 yılı tarihe geçerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede artan cinayetlere karşı özel talimatlar verdi.

Alkolsüz İnguşetya’da kadın cinayeti yok

Rusya İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre, ülkede 2020’nin sonundan 3 ay önce şu ana kadar bin 28 kadın öldürüldü. Bu yıl Nisan ayında kadın cinayetleri yaşanırken, bakanlık 140 kadının öldürüldüğünü açıkladı. Nisan. Rusya’da en çok dikkat çeken bölge Kafkasya oldu. Geçtiğimiz yıla ait verilere göre neredeyse tamamı Müslüman olan Kafkasya, tarihte en düşük alkol tüketim oranına sahip ülkedir. Kafkasya’da bulunan Rusya’daki İnguşetya Özerk Cumhuriyeti’nde alkol tüketim oranı sıfır olarak açıklandı. Geçtiğimiz yıl alkol tüketiminin olmadığı İnguşetya’da sadece 1 kadın cinayeti kaydedildi. 271 bin 242 kadının yaşadığı ülkede işlenen tek cinayetin dışında bu yıl ve 2018’de herhangi bir kadın cinayeti kaydedilmedi.

Öldürülmesi gereken en yaşlı kadın 88 yaşında

Sivil toplum kuruluşları da Rusya’da öldürülen kadınların genellikle 30-40 yaşları arasında olduğunu kaydederken, Rus basınına göre cinayetin en genç kurbanı 4 yaşındaki bir kız çocuğuydu. “Kadın cinayeti” raporuna göre, 35 yaşındaki bir baba geçen yıl Ağustos ayında Rusya’nın Krasnodar Bölgesi’nde 4 yaşındaki bir kızı şiddetle öldürdü. En yaşlı kadının cinayeti Mari El Rusya Cumhuriyeti’nde kaydedildi. 91 yaşındaki bir kadın yeğeni tarafından dövülerek öldürüldü. Cinayeti işleyen yeğen 13 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi