Rusya ile Türkiye arasında tarifeli uçuşları yeniden başlatın

Rusya ile Türkiye arasında tarifeli uçuşları yeniden başlatın
00:00 - Ağustos 1 2020 Cumartesi

Korona virüsü (Covid-19) pandemik önlemlerinin bir parçası olarak, tüm yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar Nisan ayında kesintiye uğradı ve virüs kontrol altına alınmaya başladığında, 1 Haziran’da planlanan iç hat seferleri ve 11 Haziran’da 11 Haziran’da uluslararası uçuşlar kademeli olarak gerçekleştirildi. Başlamıştı. Bu bağlamda, Türkiye ve daha sonra Rusya arasındaki müzakerelerin gerçekleşmesinden aylar sonra bugün iki ülke arasında tarifeli seferlere yeniden başlandı. Bayrak taşıyıcı havayolu şirketi THY, Rusya’ya ilk tarifeli uçuşunu aylar sonra başkent Moskova’da TK411 numaralı Airbus A321 uçağıyla yaptı.

Yolcular pandemi önlemlerine göre terminale götürüldü

Rusya’nın başkenti Moskova’ya seyahat etmek için bilet alan yolcular 22.35’te yapılacak seferler akşam İstanbul Havalimanı’na geldi. Yolcular terminale sosyal mesafe kuralları çerçevesinde virüs önlemlerine uygun olarak maskeli ve termal kameralarla girdi. Sayaçlarda ilk kez biletleme operasyonlarını gerçekleştiren yolcular pasaport kontrolünden geçerek uçaklarını kapıya yöneltti.

“Ülkeme geri dönmek istediğim için çok mutlu oldum”

İlk tarifeli uçuşla Moskova’ya giden yolculardan biri olan Azad Seyfuli, son altı ay boyunca İsviçre ve Danimarka’da kaldığını ve uçuşların iptali nedeniyle ülkesine geri dönemediğini ve transfer yoluyla Moskova’ya bir bilet bulmaktan çok memnundu. Seyfuli, “Bu sefer Türk Hava Yolları’ndan yeni bir bilet aldım. Sanırım ülkeme geri dönebilirim. Yolculardan da talep edilen bir PCR testim var. Herşey yolunda. Ülkeme geri dönmek istedim, ben çok mutluyum. ”

“THY’yi sevdiğim için çok şanslıyım”

Londra’dan İstanbul’a gelen yolculardan Julia Harding, Moskova’ya gitmek için bilet bulmakta zorlandığını söyledi. Aldığı iki biletin iptal edildiğini belirten Harding, “Dün sadece THY’den bilet bulabildim. Bu benim için harikaydı. Çok şanslıyım, THY’yi seviyorum.”

Uçağa binerken, pasaportları ve vizeleri Türk Yer Hizmetleri (TGS) yer hizmetleri görevlileri tarafından kontrol edilen yolcular ve yolcular da ihtiyati yangınlar için ölçülmüştür. THY’nin tarifeli uçuşu 22.35’te 50 yolcu ile Moskova’ya kalktı.

Ferhat Yasak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi