Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ‘Hafter ateşkes imzalamaya hazır’

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ‘Hafter ateşkes imzalamaya hazır’
17:00 - Temmuz 8 2020 Çarşamba

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Kongo, Mısır ve Güney Afrika Dışişleri Bakanları ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Libya Ulusal Ordusu (LNA) savaşın derhal durdurulması hakkında bir belge imzalamaya hazır,” dedi. ancak Trablus hükümeti askeri bir çözüme güveniyor. bunu yapmak istemiyor. ”

Libya’da çatışmaların durdurulması gerektiğini belirten Lavrov, “Bir noktada, Bay Hafter, Fayiz es-Serrac, Akile Salih Isa’yı Moskova Konferansı’ndan önce Moskova’ya davet ettiğimizde Libya Ulusal Ordusu’nun tercih ettiği pozisyonlara sahip olduğunu düşündü. Bu yıl Ocak. “Değerlendirmemize göre, Libya Ulusal Ordusu savaşın derhal durdurulmasıyla ilgili böyle bir belge imzalamaya hazır, ancak Trablus hükümeti hala askeri bir çözüme dayanarak tekrar yapmak istemiyor.”

Buna ek olarak, Rusya Dışişleri Bakanı, tüm tarafların Libya çatışmasına askeri bir çözüm olmadığını açıklamasına rağmen, bunun pratik adımlara dönüşmediğinden pişman olduğunu söyledi.

“Türkiye Trablus’ta çalışmaya devam ediyor”

Türkiye, Libya meselesinin Rusya ile devredilmesine olan bağlılığını sürdürdü. Lavrov, Libya, Rusya ve Türkiye’de ateşkes ilanı için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Türkiye Libya Ulusal Konvansiyon Hükümeti (PNS ile) Lavrov, Trablus’taki çatışmaların Rusya ve Türkiye cumhurbaşkanları düzeyinde bu şartlarda sona ermek üzere bir anlaşmaya varılması gerektiğini belirterek, doğru.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi