Rusya Devlet Başkanı Putin’in gizli bir kızı olduğu iddiası

Rusya Devlet Başkanı Putin’in gizli bir kızı olduğu iddiası
15:12 - Kasım 30 2020 Pazartesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçmişi hakkında çok az şey biliniyor. Rusya’da pek çok insan, çocukluktan aile hayatına kadar gizemli bir hayat yaşayan Putin’in özel hayatı hakkında yeni bir şeyler öğrenmeye veya açığa çıkarmaya çalışıyor. Rusya’da “Proje Gazetecileri” üzerine çalışmalarıyla tanınan gazeteciler Andrey Zaharov ve Roman Badanin, Putin’in ve özel hayatındaki kişilerin adlarını çözmek için bir dedektif gibi çalışıyorlar. Son olarak Zaharov ve Badanin, Proekt internet sitesinde yayınlanan haberde, Rus lider Putin’in geçmişte yasak aşk yaşadığı Svetlana Krivonogikh ile ilişkisi olan Yelizaveta Vladimirovna adında 17 yaşında bir kızı olduğunu iddia etti.

Temizleyerek para kazanıyordu

İddialara göre, 1975 doğumlu Svetlana Krivonogikh, St. Petersburg’da Gorokhovaya Caddesi’ndeki bir evde ailesiyle birlikte yaşıyordu. Fakir bir ailenin kızı olan Krivonogikh Ekonomi ve Finans Üniversitesi’nde okurken, aynı zamanda dükkanları ve mağazaları temizleyerek ve ailesine destek vererek para kazanıyordu. Vladimir Putin o dönemde Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) başkanıydı. Putin o sırada Lyudmila Putina ile evliyken Svetlana Krivonogikh ile tanıştı. Krivonogikh’in hayatı aniden değişmeye başladı.

Rus gazetecilerin araştırmasına göre, Krivonogikh ilk olarak St.Petersburg’daki Kamenny Adası’na taşındı. Buradaki seçkinler için inşa edilen konutta yaşamaya başlayan kadın, bir süre sonra Rossiya Bank’ta hissedar oldu, Moskova ve Soçi’de 1,1 milyar dolarlık gayrimenkul sahibi oldu. Rus gazeteci Andrey Zaharov, Putin’in Svetlana Krivonogikh ile birlikte yaşadığı iddia edilen bölgelere gitti. Burada eski komşularıyla tanışıp bilgi aldı. Komşular ailenin çok fakir olduğunu ve aniden zenginleştiklerini söylediler.

Putin’in 17 yaşındaki kızı iddiası

Gazeteciler Andrey Zaharov ve Roman Badanin, Putin ve Krivonogikh’in 2003 yılında bir kızı olduğunu öğrendi. İddialara göre Putin ve Krivonogikh, kızları olduktan sonra ilişkilerini sonlandırdı. Yelizaveta Vladimirovna Krivonogikh artık 17 yaşında genç bir kız ve annesiyle yaşadığına inanılıyor. Gazeteciler, Putin’in kızı Yelizaveta’nın fotoğraf analizini yayınladı. Bradford Üniversitesi Görsel Analiz Merkezi Direktörü Profesör Hassan Ugail, Putin ve Yelizaveta’nın fotoğraflarını karşılaştırdı. Ugail’e göre Putin ve Yelizaveta yüzde 70,44 benzerlik oranına sahipti.

Kremlin’den inkar

Gazetecilerin Putin’in gizli hayatı konusundaki çalışmalarını kamuoyuna açıklamasının ardından Kremlin Sarayı’ndan bir açıklama geldi. Rus muhalefet basın organlarının sürekli haber yaptığı soruşturmanın ardından duruma tepkisiz kalamayan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bu raporun asılsız olduğunu söyledi, “Bu ilk değil. Yeni bağlantılar ortaya çıkacak. Hep bu yalan haberleri yapacaklar ”ve iddiaları açıkça yalanladılar.

Erhan Altıparmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi