Rusya, Covid-19 aşısının sivillere uygulanacağı tarihi açıkladı

Rusya, Covid-19 aşısının sivillere uygulanacağı tarihi açıkladı
14:00 - Ağustos 16 2020 Pazar

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Covid-19 aşısı olduğunu duyurdu, aşı ile ilgili yeni bilgiler kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediyor. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü müdürü Aleksandr Gintsburg net bir tarih verdi.

Putin’in ‘Sputnik-V’ adı altında duyurduğu aşının halka aşama aşama uygulanacağını belirten Gintsburg, “İlacın üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik maddi destek sağlanarak kapasite artırıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin. Aşının sivillere uygulanması 3 aşamada gerçekleşecek. Aşı üretimi devam ederken kayıtlı olanlara aşı yapılacaktır. Bu süreç 7 ila 10 gün sürecektir. Üretilen fazla aşılar halka uygulanacaktır. Bu 3 haftadan 1 aya kadar sürebilir ”dedi.

“Başarılı sonuçlar elde etmek”

Geçtiğimiz hafta ilk parti üretiminin tamamlandığını hatırlatan Gintsburg, aşıda başarılı sonuçlar alındığını ve hasta bir genç kıza uygulanan aşının ardından genç kızın bağışıklık sisteminin geliştiğini, bu hastanın kendini iyi hissettiğini ve yüksek antikor kazandığını ifade etti. Aşının tescil edilmesinin ardından hükümetin yasal düzenlemelere devam ettiğini belirten Gintsburg, üretimde maksimum vardiya sistemine geçildiğini söyledi. Gintsburg ayrıca aşının 6 ay içinde tamamen uygulanmasının planlandığını da duyurdu.

Erhan Altıparmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi