Rusların yüzde 52’si corona virüs aşısı yaptırmak istemiyor

Rusların yüzde 52’si corona virüs aşısı yaptırmak istemiyor
15:12 - Ağustos 22 2020 Cumartesi

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM) tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Rus halkının geliştirilen Sputnik-V aşısına olan güvensizliği ortaya çıktı.

VTSIOM Başkanı Valery Fedorov, aşı geliştirildikten sonra bir kamuoyu araştırması yaptıklarını ve katılımcılardan net cevaplar aldıklarını söyledi. Bir panelde konuşan Fedorov, “Geliştirilmiş Sputnik V aşısı yaptırmak isteyenlerin oranı yüzde 42, aşı yaptırmak istemeyenlerin oranı ise yüzde 52. Yüzde 6 kararsızlığını açıkladı. Bu anket ülkede yaşayan 1.600 kişi ile yapıldı. İnsanların endişelerini gördük. Bu sonuç, toplumumuzun durumunu anlamak için ilginç bir sonuçtur. Bir yandan hepimiz korkuyoruz. Öte yandan korkularımızı ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu yüzden aşıdan önce garanti istiyoruz. Ama bunu anlamak için elbette aşı gerekiyor. Birçok insan aşı olmaktan korkar. Çünkü korkuyorlar ve iyi sonuçlar alacaklarına inanmıyorlar ”dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos’ta Rus bilim adamlarının corona virüs aşısını geliştirdiğini ve dünya kamuoyuna yaptığı açıklamada aşıya Sputnik V adını verdiğini duyurdu.

Erhan Altıparmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi