Rus medyası: ‘Azerbaycan’ın cephedeki üstünlüğü Türk SİHA’ları tarafından sağlanıyor’

Rus medyası: ‘Azerbaycan’ın cephedeki üstünlüğü Türk SİHA’ları tarafından sağlanıyor’
20:00 - Ekim 5 2020 Pazartesi

Azerbaycan ile Ermenistan arasında şiddetli çatışmalar sürerken dünya basını dikkatini Dağlık Karabağ bölgesine çevirdi. Rus basınında Azerbaycan’ın cephede üstün olduğu ve Ermenistan’ın çaresiz olduğu yazılmıştır. Rusya’nın en önemli gazetelerinden İzvesdiya’da savaşın bir haftalık kronolojisi yayınlandı. Haberde kayıplarla ilgili yayınlanan veriler aktarılırken, Ermenistan’ın resmi verilerinde 55’i asker ve gönüllü olmak üzere 157 kişinin öldüğü belirtildi. Gazete, Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ın hava ve kara birliklerinin çok etkili saldırılar düzenlediğini belirterek, bunu Azerbaycan’ın askeri yatırımlarına bağladı.

Türk İHA’lar ve SİHA’lar savaşın en başarılı unsurları

İzvestiya Gazetesi, Azerbaycan’ın son yıllarda hava kuvvetlerine çok yatırım yaptığını hatırlattı. Raporda, Ermenistan’ın elinde bulunan Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerinin Azerbaycan hava unsurlarına karşı yetersiz kaldığı belirtilirken, Ermenistan’ın Azerbaycan üzerinde iki bölgede konuşlandırdığı Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerinin Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA) tarafından sınır yıkıldı. dikkat çekildi. Karabağ’da devam eden çatışmalarda Ermeni tarafının en korkulan unsuru haline gelen Türk yapımı İHA ve SİHA’ların Ermenistan’ın bu hava unsurlarına karşı çaresiz kaldığını ifade ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteği hatırlatıldı

Gazete, sürecin diplomatik yönünü de ele aldı ve Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ sorununa kesin çözüm istediğini belirtti. Raporda, “Bakü ve Erivan’ın sorunları ile Türkiye’den Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği şahsın nihai çözümde ısrar etmeye devam ediyor” ifadesi kullanıldı. ABD, Rusya ve Fransa’nın bölgedeki ateşkesin BM’den önce de desteklendiğini hatırlatan gazete, hem Azerbaycan’ın askeri gücü olarak hem de Türkiye ve Azerbaycan’da başarılı bir diplomatik sürecin ardından birçok ülke tarafından desteklendiğini kaydetti.

Erhan Altıparmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi