Rus Covid-19 aşısının ilk üretimi 2 haftada tamamlanacak

Rus Covid-19 aşısının ilk üretimi 2 haftada tamamlanacak
13:00 - Ağustos 12 2020 Çarşamba

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkileyerek yaşamı durduran corona virüs aşısının tüm testlerinin başarıyla tamamlandığını ve seri üretime geçileceğini söyledi. Putin yaptığı açıklamada aşının adını “Sputnik-V” olarak duyurdu ve ilacın Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildiğini ve AFK Sistema’nın Binnopharm ilaç fabrikasında seri üretime başlandığını söyledi. Rusya’nın “Sputnik-V” corona virüs aşısını duyurmasının ardından yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, aşı ile ilgili son açıklamasında, fabrikada başlayan ilk seri üretimin 2 hafta içinde tamamlanacağını ve aşının önce doktorlara uygulanacağını, ardından Rus vatandaşlarına aşı teklif edileceğini söyledi. Yurt içinde aşılama işleminin ardından diğer ülkelere destek ve aşı desteği sağlanacaktır.

Dünya kamuoyundan açıklamalar gelmeye devam ediyor

Rusya’nın corona virüs aşısını bulduğunu açıklamasının ardından tüm dünya ülkeleri gözlerini Rusya’ya çevirdi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “Rus sağlık yetkilileriyle temas halindeyiz. Aşının DSÖ ön yeterliliğinin sağlanması konusunda görüşmeler sürüyor. Bu ön yeterlilik, tüm güvenlik ve etki verilerinin dikkatli bir incelemesini içeriyor. aşının. ” Almanya, Rusya’nın aşıyı bulduğunu açıklamasından sonraki süreçte temkinli davranıyor. yaklaşanlar arasındaydı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, “Milyonlarca insanı, hatta milyarlarca insanı çok erken aşılamaya başlamak tehlikeli olabilir. Rusya’da olup bitenlerden çok şüpheliyim. Asıl sorun Rusların bize pek bir şey söylememesi. olarak ifade edilmiştir.

Dünya basını Rus aşısından bahsediyor

Uluslararası medya kuruluşları, Rusya’nın aşıyı geliştirmesiyle ilgili birçok manşete yer verdi. Amerikan CNN, Rusya’nın aşıyı geliştirmesiyle ilgili haberlerle ilgili birçok uzmanın görüşlerini alırken, eleştiri ve endişeleri haber manşetlerinde okuyucularına iletti. İngiliz BBC’de Rusya’nın corona virüs aşısı hakkında birçok haber yaptı. BBC’de CNN benzeri haberler yaptı, yorumcuların ve uzmanların endişelerini okuyucularına iletti. Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın açıklamalarına atıfta bulunan Alman basını, aşının güvenilirliğinin şüpheli olduğunu belirtti.

Bazı ülkelerden Rusya’ya destek

Rusya’nın “Sputnik-V” aşısını geliştirdiğini duyurmasının ardından birçok ülkeden destek açıklaması geldi. Filipinler Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte, Rusya’nın geliştirdiği aşının umut verici olduğunu bulurken, aşıyı kendi ülkelerinde kullanmak istediklerini ve Rusya aşısının Filipinler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanması gerektiğini belirtti. Brezilya’daki Rusya Konsolosluğu’ndan yapılan açıklamada, Brezilya’nın Parana eyaletinde Rus “Sputnik – V” aşısının kullanılması için görüşmelerin yapıldığı ve bu eyalette aşılama çalışmalarının yapılacağı açıklandı.

Erhan Altıparmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi