Cumartesi günü yıkılamayan ruhsatsız evler bugün yıkıldı

Cumartesi günü yıkılamayan ruhsatsız evler bugün yıkıldı
15:54 - Eylül 7 2020 Pazartesi

Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü iş makinelerinin barikatı geçemediği için yıkımı gerçekleştiremediği iki arkadaşa ait evler bugün yıkıldı.

Sivas’ta iki arkadaş bir araziyi satın alarak buraya ruhsat almadan ev dikmişti. Evlerin tamamlanmasının ardından ruhsatı yine alamayan arkadaşların evlerinin yıkılmasına karar verilmiş, durumu mahkemeye taşıyan iki arkadaş oradan da yürütmenin durdurulması kararını çıkartamayınca Cumartesi günü iş makineleri yıkım için gelmişti. Evlerine giden yolu barikatla kapatarak yıkıma engel olan arkadaşlar bugün yeniden gelen ekiplere engel olamadı ve yıkım gerçekleşti.

Ev sahiplerinden Rüstem Coşkun yaptığı açıklamada evlerinin yıkılması işleminin hukuksuz olduğunu söyleyerek buraya 500 bin lira masraf ettiğini ve kendilerine tebliğ yapılmadan yıkım işleminin gerçekleştiğini söyledi. Ev sahiplerinden Sinan Aydın ise ruhsat için Sivas Belediyesine başvuru yapmalarına rağmen ruhsat alamadıklarını, dilekçelerine cevap dahi alamadıklarını ifade ederek duruma isyan etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi