RTÜK, NETFLIX ve Amazon Prime Video’ya lisans veriyor

RTÜK, NETFLIX ve Amazon Prime Video’ya lisans veriyor
16:12 - Kasım 5 2020 Perşembe

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin başkanlığında toplanan Üst Kurul, internet üzerinden yapılan isteğe bağlı yayın lisansı başvurularını değerlendirdi. Bir süre geçici yayın izni ile faaliyetlerini sürdüren ve RTÜK’ün uyarısı üzerine ruhsat başvurusunda bulunan ulusal ve uluslararası kuruluşlar gerekli yükümlülüklerini yerine getirdi. Uluslararası yayın platformları, Türkiye’de anonim şirket kurarak yerleşik panoları şekillendiriyor, genel müdürlük yaptı ve organizasyona bir temsilci atadı. Üst Kurul, 10 yıldır ‘NETFLIX’, ‘Prime Video’, ‘Fizy’, ‘TV8’, ‘Diyanet TV’ ve ‘POWERAPP MÜZİK’ logolu kuruluşlara isteğe bağlı yayın hizmetleri (internet – İBYH) sağlamıştır. . ) bir lisans vermeye karar verdi. Ayrıca ‘ON MEDYA’ logosu / çağrı işaretinin bulunduğu kuruluşa radyo (internet-RD) ve televizyon (internet-TV) lisansı ile internet ortamında yayın yapma yetkisi verilmiştir. Lisans sahipleri, 6112 sayılı Kanun çerçevesinde internet üzerinden isteğe bağlı yayın yapacaklardır.

Depremzedelerde yayıncı kolaylığı

RTÜK aldığı kararla deprem bölgesindeki yayıncılara kolaylık sağladı. Buna göre Aydın ve İzmir illerinde yayın yapan medya hizmet sağlayıcılarının mali yükümlülük süreleri mücbir sebepler dikkate alınarak 3 ay uzatıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İnternet üzerinden talep üzerine yayın yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video, yerel örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirdiler ve RTÜK’ten lisans aldı. İyi şanslar “dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi