Roketlerin düştüğü arazi fidanlarla buluştu

Roketlerin düştüğü arazi fidanlarla buluştu
15:00 - Kasım 11 2020 Çarşamba

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası bu yıl 81 il ve 922 ilçede eş zamanlı gerçekleştirildi. 11.11’de. Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 83 milyon fidan toprakla buluştu.

Roketlerin düştüğü topraklarda fidanlar ortaya çıkacak

Barış Pınarı Harekatı öncesinde PKK / YPG terör örgütünün Suriye’nin Resulayn kentini işgal ettiği ve aralıksız roket saldırıları düzenlediği Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi sınır hattına yüzlerce fidan dikildi. Ellerinde kazı, kürek ve fidan alan yüzlerce vatandaş, güven ve barışın sağlandığı sınır hattına akın etti. Dikenli telin hemen yanında, sınırın sıfır noktasında fidanları toprağa getiren vatandaşlar büyük bir mutlulukla canlarını verdi.

Fidanlar sınırda yeşerecek

Çevre ve Ormancılık Derneği Başkanı Rıdvan Söylemez, “Bugün terörün hüküm sürdüğü yerlere fidan dikiliyor. Şimdi fidanlar yeşile dönecek. Bugün Ceylanpınar halkı Suriye sınırının sıfır noktasına fidan dikerek teröre izin verilmeyeceğini göstermiştir. Terörizm artık bu ülkede olmayacak. Bu ülkedeki çocuklar artık terör örgütleri yüzünden ağlamayacak. “Suriye sınırındaki ülkelerde anneler ağlamayacak.”

Orman Bölge Müdürlüğü Makine İkmal Şube Müdürü Cemal Evrin, “Fidanlarımızı sınır hattına dikiyoruz. Çevre ve Orman Derneği Başkanımız sayesinde onlar da gelip bu konuda bize yardımcı oldular ”dedi.

Ceylanpınar Park ve Bahçeler sorumlusu Halil Yetik, “Cumhurbaşkanımızın başlattığı organizasyona hızla devam ediyoruz. Bize yardım eden herkese teşekkür ediyoruz ”dedi.

Bomba yerine fidan dikiyoruz

Fidan dikmek için sınıra akın eden vatandaşlardan Aziz Işıklı, “Yaklaşık yüz metre ötede Suriye sınırımız var. Burada bir iç çatışma yaşandı ve Ceylanpınar halkı da etkilendi. Bombalar patladı, roketler düştü. Onun yerine fidan dikmeye çalışıyoruz. Daha önce burada bombalar patlıyordu, mermiler patladı. Tanrıya şükür şu anda ülkemizde bir sorun yok. “Şimdi Suriye sınırına ağaç dikiyoruz” dedi.

Sınırda fidan dikimine vatandaşların yanı sıra sağlık çalışanları, eğitimciler, polisler ve askerler de katıldı.

Ahmet Atan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi