Rize’nin 1000 yataklı şehir hastanesi, 300 dönümlük deniz dolgusu üzerine inşa edilecek

Rize’nin 1000 yataklı şehir hastanesi, 300 dönümlük deniz dolgusu üzerine inşa edilecek
10:12 - Ocak 11 2021 Pazartesi

Daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı şehir hastanesinin eski marina dolgu alanı üzerine inşa edileceği ve inşa edilecek hastane için Sağlık Bakanlığı’na birden fazla alternatif teklif edildiği bildirildi. Son olarak AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, merkeze bağlı Gündoğdu bölgesinde 1000 yataklı olduğu düşünülen Şehir Hastanesi’nin deniz dolgusu üzerine yapılacağını duyurdu. Avcı, “Rize uzun süredir şehir hastanesi bekliyordu. Uzun zamandır konuştuğumuz ve müzakere ettiğimiz konuda son noktaya geldik. Şehir Hastanesi artık Türkiye Cumhuriyeti’nin yatırım programında. Konumu hakkında ciddi tartışmalar oldu. STK’ların ve kanaat önderlerinin fikirlerini ifade ettikleri durumlar da oldu. Şimdi son karar verildi. Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde onlara birkaç alternatif sunduk. Onlar da buraya gelip incelemelerde bulundular. Şimdi şehir hastanemizin konumu aşağı yukarı belli. Gündoğdu limanımızdan Rize’ye doğru yaklaşık 300 dönümlük bir dolgu alanı yapacağız. O arsa üzerine 1000 yataklı bir şehir hastanesi yaptırmış olacağız ”dedi.

“İhale süreci yakında başlayacak”

İhale sürecinin planlanan Şehir Hastanesinin yeri belirlendiğinde başlayacağını belirten Avcı, hasta ve vatandaş konforunun önem verileceği bir hastane için de çalıştığını belirterek, “Dolgu alanı General tarafından ihale edilecek. Altyapılar Müdürlüğü. Altyapı Genel Müdürlüğü dolgu konusunda oldukça tecrübeli ve tecrübelidir. O dolgu tamamlandıktan sonra inşallah o bölgeye şehir hastanemizi yaptırmış oluruz. Şu anda proje çalışmaları devam ediyor. Şu anda o bölgede 1000 yataklı bir şehir hastanesi projesi inşa ediliyor. Tahminimiz; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaklaşık 20 yıldır gerçekten nitelikli bir hizmet veriyor. Son zamanlarda sorunlar çıkmaya başladı. “Artık yeni hasta konforu ve vatandaş konforu kavramı için bir çalışma var.”

İnşa edilecek Şehir Hastanesi’nin gerekirse genişletilebileceğinin altını çizen Avcı, “Normalde 300 dönümün üzerinde 1000 yataklı bir hastane yapmazsınız, çok daha dar bir alana da yaptırabilirsiniz. “Hastane yarın bir gün genişletilip genişletilebileceğinden, özellikle yapacağımız yatak sayısı ve oda oranı gibi verilere baktığımızda çok daha kaliteli ve konforlu bir hastane inşa etmek istiyoruz.”

“Rize’nin 30 yıllık hastane ihtiyacını karşılayacak”

Yapılacak hastanenin 30 yıl boyunca Rize’nin ihtiyaçlarını karşılayacağını belirten Avcı, “Rize’nin hastane sorununu en az 30 yıl ortadan kaldıracak bir proje olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki şehir hastaneleri arasında en önemli mega projeler. Bir şehrin şehir hastanesi olması da o şehre önemli bir nitelik katmaktadır. Bu yüzden buna çok dikkat ettik. Cumhurbaşkanımızla bunu defalarca konuştuk. Bizim sayemizde elimizdeki verileri paylaştığımızda hakkı çoktan verdi. Rize’de şehir hastanesi inşaatına başladı. Kasabalı dostlarımız adına kendisine tekrar teşekkür ediyorum ”dedi.

Oğuz Bal – Hasan Fehmi Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi