Rize’de aynı ailede corona virüsü ölümlerinin ardından şok iddiası

Rize’de aynı ailede corona virüsü ölümlerinin ardından şok iddiası
19:00 - Aralık 18 2020 Cuma

Burak Genç, 1 ay önce yaşadığı İstanbul’da yakalandığı corona virüsü (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. 24 yaşındaki çocuğun cenazesi, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı memleketi Gürgen’de toprağa verildi. Covid-19 ile tedavi gören 49 yaşındaki babası Muhammet Genç, oğlundan 4 gün sonra hayatını kaybederek Gürgen köyünde oğlunun yanına defnedilirken, Muhammet Genç’in 53 yaşındaki kardeşi İbrahim Genç, 4 Aralık’ta öldü ve kardeşi ve yeğeninin hemen yanına gömüldü.

Öte yandan Burak Genç’in cenazesine katılan yakınlarından 12 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı ve vakit kaybetmeden tedavilerine başlandı. Cenazede Covid-19’a yakalanan 12 kişiden 36 yaşındaki Bünyamin Genç, 1 Aralık’ta hayatını kaybederken, hastanede tedavi altına alınan ve oğlu kendisinden saklanan 58 yaşındaki babası Ali Genç yenildi. 11 Aralık’ta Covid-19 hastalığına.

11 Aralık’ta kardeşi Ali Genç’i kaybeden 53 yaşındaki Fatma Duman, 17 Aralık’ta hayatını kaybetti. Aynı aileden 6 kişinin de Covid-19 nedeniyle 1 ayda toprağa verildiği öğrenildi, Fatma Duman’ın ablası, Aysel Peçe, İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı ve hayatının hala tehlikede olduğunu söyledi.

Burak Genç’in ölümünün ardından tabutunun açıldığı ve Genç’in tabutunun açılışında corona virüs testi pozitif çıkan 12 kişinin orada olduğu iddia edildi. Dün gömülen Fatma Duman’ın hem komşusu hem de akrabası Mevlüt Duman, iddiaları da duyduğunu belirterek, “Torunu öldü, oradan hastalanırsa burada hastaneye kaldırıldı.

14 gün sonra dün sabah kendimizi kaybettik. Bir ailede 6 kişi öldü. Burak Genç vefat ettiğinde tabutun açıldığını duyduk. Orijinal bir astarı olup olmadığını bilmiyoruz. Komşularımız söyledi ama biz görmedik tabii. Bir hastamız daha var ve durumu ağır. İstanbul’da tedavi görüyor. Fatma Duman’ın ablası ifadeleri kullandı.

Hasan Fehmi Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi