Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin öldürülmesiyle ilgili Külünk’ten ilginç iddia

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin öldürülmesiyle ilgili Külünk’ten ilginç iddia
19:00 - Aralık 29 2020 Salı

Duruşmanın ardından basına konuşan Külünk, şehit olmasından 3 gün önce Verdi ile ofisinde görüştüğünü belirterek, 3 günlük ziyaretimde ‘Kardeşim önümüzdeki hafta Rize’de büyük bir operasyon yapacağım’ dedi. şehadetinden önce cebinden çıkardığı kağıdı bana gösterdi. Muhtemelen kâğıt üzerinde gerçekleştireceği operasyondaki isimler söz konusuydu ama aldığım eğitim nedeniyle kim olduklarını sormadım. Ancak gerçekleştirilecek operasyonun FETÖ’ye yönelik olduğuna şüphe yoktu ”.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi 11 Aralık 2018’de makamında şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun davası Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Altuğ Verdi suikastı davasının bugünkü duruşmasında eski AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk tanık olarak dinlendi.

Külünk duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Sayın savcımız mütalaasını verdi. Gördüğüm kadarıyla sanıkla ilgili yargılama sürecinin sonuna geldik. “7 Ocak’ta karar duruşması yapılacak ve adalet yerini bulacak.”

“Altuğ Verdi ailemizi çok sevdiğimiz bir çocuktu” dedi kül “Türkiye ile Altuğ Verdi’nin şehitliği önümüzdeki yıllarda devlete hizmet edecek çok değerli bir kamu yöneticisini kaybetti. FETÖ terör örgütüyle mücadele noktasında çok hassas bir kamu bürokratıydı, ruhu dinlendi ”.

Külünk, şehadetinden 3 gün önce cumartesi günü beraberindeki heyetle birlikte Altuğ Verdi’yi Rize’deki ofisinde ziyaret ettiklerini ve ofisin yanındaki dinlenme odasında kendisine çok özel bilgiler verdiklerini söyledi. Külünk, “Ağabeyim bana cebinden çıkardığı kâğıdı göstererek ‘Önümüzdeki hafta Rize’de büyük bir operasyon yapacağım’ dedi.

Muhtemelen yapacağı operasyondaki isimler söz konusuydu ama kendisi hakkında bir kamu müdürüne sormayı uygun bulmadığım için bu operasyonun kime yapılacağını sormadım. Ancak gerçekleştirilecek operasyonun FETÖ’ye yönelik olduğuna dair hiçbir şüphe yoktu. Bu bilgiyi mahkemeye tanık olarak sundum. Mahkeme heyeti de kayıt altındaydı ”.

Hasan Fehmi Demir – Oğuz Bal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi