Rize Çamlıhemşin’de Çığ Altında Mahsur Kalanlar Kurtarıldı

Rize Çamlıhemşin’de Çığ Altında Mahsur Kalanlar Kurtarıldı
08:15 - Eylül 23 2025 Salı

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Trovit Yaylası’nda meydana gelen çığ felaketinde, yolculuk yapan vatandaşlar ve büyükbaş hayvanlar mahsur kaldı. Yoğun kar yağışının ardından açan havayla birlikte baş gösteren çığ tehlikesi, bölgede endişe yarattı.

Akşam saatlerinde yaşanan çığ olayında, İl Özel İdaresi’ne ait bir iş makinesi ve beş araç yolda kaldı. İçlerinde bulunan vatandaşlar, arama kurtarma ekiplerinin çabaları sonucu kısa sürede güvenli alanlara nakledildi. Ayrıca, çığ altında kalan bir kamyonet ve içindeki hayvanlar da başarıyla kurtarıldı.

Kurtarma çalışmalarına, İl Özel İdaresi personeli, AFAD görevlileri, jandarma ekipleri ve Yaylaköy Muhtarı da destek verdi. Çığ nedeniyle kapanan yolun açılması için çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, bölgedeki çığ riskinin sürdüğünü belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi