Rıza Bey Apartmanı’ndan son dakikada kaçtılar

Rıza Bey Apartmanı’ndan son dakikada kaçtılar
17:00 - Kasım 3 2020 Salı

İzmir’de Seferihisar merkez üssü olarak belirtilen 6,6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı yıkıldı. Binanın birinci katındaki dişçiye giden iki kardeş de son anda binadan ayrıldı. Olcay ve Neslihan Masha kardeşler, Seferihisar’da yaşayan diğer kardeşlerini video ile aradıklarını ve kardeşlerinin kendilerine depremden 2 saniye önce “Deprem olduğunu” bildirdiklerini belirterek, bina dışına çıktıklarını söyledi.

“Bu görüntülü sohbet bizi hayata bağladı”

Olcay Maşa, “Kız kardeşimin diş hekimi randevusuna birlikte gittik. Diş hekimi birinci kattaydı. Kız kardeşim depremde dişçi koltuğundaydı. Seferihisar’da yaşayan diğer kardeşimizi videoyla arayıp kız kardeşimizin diş provasını izlemek istedim. Ağabeyimiz görüntülü görüşme sırasında ‘deprem var’ dedi. Onun duyguları bizi önce hayata bağladı. O sırada Bayraklı’da sarsıntı yoktu. Bunu söyledikten 2 saniye sonra titremeye başladık. O sırada doktor ‘deprem oluyor’ dedi, uzaklaş. Hayatımda ilk defa bir depremde birkaç saniye bile durmadan koşmaya başladım. Mümkün olduğunca çabuk kapıdan çıkmaya çalıştık. Bina çökmeye başlıyordu. Yerler molozla doluydu. O sırada düştüm ve kalmayacağımı düşündüm. O sırada beni kız kardeşim kaldırdı. Duvarların açıldığını gördüm. Her yerden duvarlar düşmeye başladık. Kapıdan çıktım ve bir toz bulutu geldi. Bir ara kız kardeşimi göremedim, içeride olduğunu sandım ama sonra kız kardeşim o toz bulutundan çıktı. Sanırım binayı terk etmek benim kız kardeşimdi. Dişçide başka insanlar da vardı. İnsanlar bağırıyor ve çığlık atıyordu. Duvarda sessizce bekleyenler vardı. Bu video konuşması bizi hayata bağladı. “Kardeşim 2 saniye önce bir deprem olduğunu söylediğinde, o 2 saniyeden kurtulduk.”

“Her yer toz oldu”

Neslihan Maşa, “Kardeşim benimle geldi. Dişçi koltuğunda oturuyordum. Deprem olduğunda dişçinin sandalyeyi salladığını sanıyordum. Kardeşimiz de deprem olduğunu söyledi. Hemen koşmaya başladık. Diş hekimi çalışanları ‘bina yıkılıyor’ dedi. Sonra her yer toz oldu. Binanın üzerimizdeki yıkımı nedeniyle hayatımızı kaybedeceğimizi düşündüm. Binadan çıktığımızda kardeşimle tanıştık ve sarıldık. Seferihisar’da yaşayan kardeşlerden Seda Maşa Özüdoğru, “Kız kardeşlerime videoda konuşurken deprem olduğunu söyledim. Bana ‘nasıl’ diye soruyorlar dedim. Sonra dişçi kaç dedi ve bir daha hiçbir şey görmedim. O zaman şok olmuştum ama binanın yıkılacağını düşünmemiştim. Dışarı çıktıklarında beni aradılar ve binanın yıkıldığını söylediler. Sonra nefesimi burada aldım. Şu anda enkaz altında akrabası olanlardan da olabilirim. Allah o insanlara sabır versin ”dedi.

Ceren Atmaca – Sinan Yeniçeri – Samet Doğru

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi