Restorasyonun ardından Galata Kulesi’ne ziyaretçi akını

Restorasyonun ardından Galata Kulesi’ne ziyaretçi akını
10:12 - Ekim 13 2020 Salı

İstanbul’un en popüler yerlerinden biri olan Galata Kulesi restorasyon için 90 gün süreyle kapatıldı. Restorasyon sürecinin tamamlanmasıyla yeniden açılan Galata Kulesi, adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Pandemi döneminde olmasına ve kapasitesinin yarısı kabul edilmesine rağmen, yerli ve yabancı turistler kulenin yeni halini görmek ve İstanbul manzarasının tadını çıkarmak için Galata Kulesi’ne yöneldi. İçerisinde tamamen yenilenen kule görenleri büyüledi. Kuleye gidenler seyir teraslarından sergilere, Kanuni Sultan Süleyman’ın hazırladığı İstanbul tablosundan müze mağazasına kadar pek çok şeyi görme fırsatı buldular.

“Galata Kulesi, eşsiz bir İstanbul manzarası için ilk noktalardan biri olacak”

Salgın ortama rağmen kuleye inanılmaz bir ilgi olduğunu belirten Galata Kulesi Sorumlusu Hasan Karakaya, “Yaklaşık 90 gün süren restorasyon sürecinde daha önce Galata Kulesi’nde kullanılan restoran, restoran gibi ilaveler kaldırıldı. . Bugün görülen bir düzenlemeye kolayca erişilebilir ve ziyaretçi ferah hissedebilir. Yeni bir sergi ile düzenlemeler yapıldı. Bugün 6. gündeyiz. Pandemi ortamında sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda ziyaretçilerimizi uyarmaya devam ediyoruz. Bu ortamda kule inanılmaz ilgi görüyor. Sınırlı satın alıyoruz. Asansörlerimizle 4 kişiden fazla kaldırmıyoruz. Buna rağmen ziyaretçi sayımız günde 3 bin civarında seyahat etmeye başladı. Normal zamanlarda kule yeni düzenlemesiyle iki kat daha fazla dayanabilir. Pandemi süreci ile ilgili tüm hassasiyetler gösterilir. Ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Galata Kulesi, eşsiz bir İstanbul manzarası için ilk noktalardan biri olacak. Ziyaretçilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız ”dedi.

“Herkesin görmesi gereken bir yer”

Buraya daha önce geldiğini ve restorasyonun iyi olduğunu ifade eden Emirhan Sağlıkoğlu, “Bu 4. gelişme. Daha önce seyahat ettim. Daha önce burada bir restoran vardı. Daha iyiydi. Çünkü burası bir seyahat noktası. Bir seyir terası vardır. Bu modelleri güzelleştirdiler. Daha önce bunların modelleri yoktu. Aşağıya yeni seyahat noktaları koydular. Kız arkadaşımla geldim. Herkesin görmesi gereken bir yer. Hem Haliç’i hem de Boğaz’ı aynı anda görmek güzel bir manzara. Fotoğraf çekmek için de güzel bir yer. Bu yüzden herkese tavsiye ediyorum ”dedi.

“Burası tarih kokuyor”

Elmas Aksu Karayel emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çok mutluyuz. Dünyada tek bir yer, Türkiye değil. Tarih gibi kokuyor. Yenilenmesi ve yeniden icat edilmesi çok güzel. Çocukları onun için getirdim. Hava da güzel. İstanbul’un büyüsünü görsünler. Daha önce geldik. Müze Kart sahibi olmak çok güzel. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olması gerektiğini düşünüyorum. Tam olarak seyahat etmedik ama belli ki yenilenmiş. Çok iyi iş çıkardılar. Herkese teşekkürler. “İstanbul’u seviyoruz” dedi.

Alper Suat Tutaşı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi