Koronavirüs’ten bir günde ölenlerin sayısı rekora ulaştı

Koronavirüs’ten bir günde ölenlerin sayısı rekora ulaştı
10:44 - Şubat 13 2020 Perşembe

Uzun bir süreden bu yana Çin’de etkili olan koronavirüsün bilançosu gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son yapılan açıklamada ise bir günde ölen kişi sayısında rekor yaşanması herkese korku saçtı.

Koronavirüsten dolayı ölenlerin sayısı geçtiğimiz günlerde dört haneli rakamlara ulaşmış ve gün geçtikçe daha da artmaktaydı. Bugün yapılan açıklama, durumun vehametini gözler önüne serdi. Çok uzun bir sürede 1,000 rakamına yeni ulaşan ölü sayısının bir gün içinde 242 artması herkesi şok etti. Sayının gün geçtikçe daha yavaş ilerlemesi gerekirken hızlı bir şekilde yükselmesi, Çin hukümetinin virüsün önünü alamadığı şeklinde yorumlandı.

Son yapılan açıklamalara göre virüsten dolayı ölenlerin sayısı 1359’a çıktı. Hala üzerinde koronavirüsü mikrobu taşıyan ve gözetim altında hayatlarına devam eden kişi sayısı ise 60 bine yükseldi. Çinli bazı isimler birçok kişinin hastaneye dahi gitmeden kendi evinde virüsten dolayı öldüğünü ya da enfekte olduğunu, bu sayıların daha da yükselebileceğini ifade ediyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi