Rekabet Kurulu’ndan Facebook ve WhatsApp’a soruşturma

Rekabet Kurulu’ndan Facebook ve WhatsApp’a soruşturma
14:00 - Ocak 11 2021 Pazartesi

Rekabet Kurulu’nun 11 Ocak 2021 tarih ve 21-02 / 25-M sayılı kararı ile Facebook Inc., Facebook Ireland Ltd., WhatsApp Inc., WhatsApp kullanıcılarına yüklenen verileri paylaşma yükümlülüğü hakkında. ve 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğini belirlemek için WhatsApp LLC (topluca “Facebook” olarak anılacaktır).

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Bilindiği üzere son günlerde WhatsApp kullanıcılarına WhatsApp’ın kullanım şartları ve gizlilik politikasının güncelleneceği bilgisi verildi, söz konusu bildirimde kullanıcıların devam edebilmesi için WhatsApp verilerinin Facebook şirketleri ile paylaşılmasına onay vermesi gerekiyor. 8 Şubat 2021 tarihi itibarıyla WhatsApp kullanmıyor. Güncellemenin Facebook tarafından daha fazla verinin toplanması, işlenmesi ve kullanılması nedeniyle WhatsApp’ı kullanamayacakları belirtildi.

Söz konusu başvurunun ciddi ve tazminat soruşturması neticesinde verilecek nihai karara kadar alınan karar, 4054 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinde geçici tedbirler kapsamına alınamayacak zararların doğması ihtimalidir. Facebook Türkiye, WhatsApp kullanıcılarının ve bu kapsamda 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren bu verileri kullananların diğer hizmetler için kullanım şartlarını kaldırmasına ve bu koşulları kabul eden veya bu koşulları kabul etmeyen tüm kullanıcılara bildirmesine karar verilmiştir. Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğu yukarıda belirtilen tarih.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi