Reddit TikTok Benzeri Platformunu Geliştiriyor

Reddit TikTok Benzeri Platformunu Geliştiriyor
12:02 - Kasım 24 2021 Çarşamba

Reddit TikTok benzeri platformu ile birlikte daha fazla kitleye ulaşmak istiyor. Firma, TikTok ile rekabeti arttırmayı amaçlıyor.

Reddit, internetin en popüler forum sitelerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Pek çok kişinin Reddit hakkında az da olsa bilgi sahibi olduğunu düşünüyoruz. Firma, büyük bir topluluk olmanın yanı sıra toplulukların da kendi topluluklarını kurmalarına imkan tanıyan bir sisteme ev sahipliği yapıyor. Reddit, yakın zamanda forumdan öte farklı özelliklere de ağırlık verme kararı aldı. Bu özelliklerden birisi de kısa video üretme sistemiydi. Şimdi firma rekabeti bir adım öne taşıyor.

Reddit TikTok Benzeri Uygulamasını Geliştiriyor

Reddit, günümüzün en büyük forum sitelerinden birisi olsa da TikTok da en büyük kısa video platformlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bilindiği üzere Reddit, 2020 yılında kısa video işine girmek için Dubsmash isminde bir uygulamayı satın almıştı. Bu uygulama kısa videolar üretmek için kullanılıyordu. Üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesinden sonra Reddit yeni bir karar aldı ve bu uygulamayı kaldırmaya karar verdi. Yapılan açıklamaya göre Dubsmash uygulaması 22 Şubat 2022 tarihinden sonra Google Play Store ve App Store üzerinde yer almayacak. Yani kullanıcılar artık desteklenmeyecek olan bu uygulamayı kuramayacak. Uygulamaya sahip olan kullanıcılar ise bu tarihten itibaren uygulamayı kullanamamaya başlayacak.

Reddit TikTok

Reddit TikTok ile birlikte her ne kadar rekabet içerisine girmek istiyor olsa da şimdilik bir şey demek erken olur. Reddit, Dubsmash uygulamasını kaldırmayı düşünüyor olsa da firmanın aslında amacı başka. Şirket, TikTok ile olan rakibini daha da güçlendirmek, rekabeti daha da arttırmak için Dubsmash uygulamasında yer alan özellikleri Reddit uygulamasına eklemeyi düşünüyor. Buna ek olarak firmanın yapmak istediği bir diğer şey Reddit’e entegre edilecek olan kısa video araçlarının tek bir uygulamada yer alması. Bu sayede uygulamayı geliştirmek daha kolay olacak. Reddit, şimdiden bazı özellikleri uygulamasına aktarmış durumda. Bu özelliklerden birisi video çekerken efektler ekleyebilmenin mümkün olması. Bununla birlikte zamanlayıcı fonksiyonu da yer alan özellikler arasında.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi