Ramazan Zurnacısına İstek Parça

Ramazan Zurnacısına İstek Parça
13:49 - Mayıs 20 2019 Pazartesi

Sivaslı gençler Ramazan davulcusu ve zurnacısından istek parçada bulundular. Sahurda sokaklarda dolaşarak halkı sahura kaldırmak için çalan zurnacı ve davulcudan Sivaslı gençler Müslüm Gürses’ten Hangimiz Sevmedik adlı parçayı çalmalarını istediler.

Sivas’ın Ramazan geleneklerinde gece sahur vaktinde davulcunun sahur için insanları kaldırmak için çalmasının yanında zurnacı da ona eşlik diyor. Bu gelecek birçok ilden farklı olarak Sivas’ta uzun zamandır devam ediyor. Davulcu ve zurnacılar sahur vaktinde Sivas yöresine ait türküleri çalarak sokaklarda dolaşırken son günlerde davulcu ve zurnacıdan özel parça istekleri gelmeye başladı.

RAMAZAN ZURNASINA İSTEK PARÇA YAPILDI

Bu sene Sivas merkezde bulunan Yahyabey Mahallesinde sahurda zurna çalan
Rahmi Uyanık ve davul çalan arkadaşından sahur için farklı parça çalma istekleri geldi. Rahmi Uyanık ve arkadaşı zurna ve davul eşliğinde gelen parçaları çalmaya başladılar. Sivaslı gençlerden gelen ve sosyal medyada oldukça fazla izlenen görüntülerde Müslüm Gürses’in ‘Hangimiz sevmedik’ isimli parçası istek olarak istendi. Davulcu ve zurnacı bu parçayı çalarak Sivas sokaklarında mini bir konser vermiş oldular.

Önceki yıllarda da farklı parça çalma isteği alan zurnacı ve davulcu sene istek parçaların arttığını belirtiyorlar. 15 burada zurna çaldığını söyleyen Rahman Uyanık diğer illerde sadece davul çalınır Sivas’ta ise davul ve zurna birlikte çalınır dedi. Davul ve zurnayı bir arada gören vatandaşlar da biraz eğlenmek amacıyla özel parça isteklerinde bulunuyorlar diye ekleyen zurnacı Rahman Uyanık bu durumlarda istekleri çaldıklarını ve geri çevirmediklerini ifade etti.