Rahşan Ecevit hayata gözlerini yumdu

Rahşan Ecevit hayata gözlerini yumdu
23:10 - Ocak 17 2020 Cuma

Akıllarda her zaman Kıbrıs Barış Harekatıyla kalacak olan Bülent Ecevit’in hayat arkadaşı Rahşan Ecevit tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) hayata gözlerini yumdu.

Akşam saat 21.00 sıralarında hayatını kaybettiği açıklanan Rahşan Ecevit uzun bir süredir hastanede tedavi görüyordu. 79 yaşında hayatını kaybeden Ecevit için yarın cenaze töreni düzenlenmesi bekleniyor.

Rahşan Ecevit Kimdir ?

1923 yılında Bursa’da hayata gözlerini açan Rahşan Ecevit 23 yaşındayken Bülent Ecevit ile dünya evine girdi. Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi’nin kuruculuğunu da üstlenen Rahşan Ecevit, uzun bir süre siyasette aktif olarak yer aldı. Bülent Ecevit’in başbakanlık yaptığı dönemde de kendisine verdiği destekle tüm Türkiye’nin takdirini kazanan Rahşan Ecevit, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı seçildiği kurultayda da Kılıçdaroğlu’na verdiği destekle gündeme gelmişti.

Rahşan Ecevit’i ölümsüz kılacak şeylerden en önemlisi ise 2000 yılında çıkan ve Rahşan Affı olarak hala günümüzde bahsedilen genel aftır. Rahşan Ecevit’in önerisiyle meclise gelen ve kabul edilen aftan sonra onbinlerce mahkum serbest bırakılarak özgürlüklerine kavuşmuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi