Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili soruşturmada yargılanmama kararı

Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili soruşturmada yargılanmama kararı
01:00 - Temmuz 17 2020 Cuma

Giresun’un Eynesil ilçesinin Gümüşçay İlçesi’nde 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralanan Rabia Naz Vatan’ın ölümünden sonra birçok iddia yapıldı. İddialar üzerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şüpheli çocukların ölümlerini, özellikle de Rabia Naz’ın ölümünü soruşturmak için bir komisyon kuruldu.

Komisyon, 7 aylık çalışmadan sonra raporunu tamamladıktan sonra, Rabia Naz Vatan’ın trafik kazasında ölmesinin olası olmadığı açıklandı. Raporda, Rabia Naz’ın yaşadığı dairenin yan cephesinden düşmüş olabileceği ve fındık alanından olduğu yere taşınmış olabileceği de yer aldı. Rabia Naz’ın intihar niteliğine sahip olmadığı belirtildi ve Rabia Naz’ın nasıl düştüğü ve terastan itilip itilmediğine dair bir kanıt olmadığı belirtildi.

Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlayan Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, “Rabia Naz’ın kasıtlı veya olumsuz olarak kimsenin düşmesine neden olduğuna dair bir kanıt bulunamadı. Tüm dosya kapsamında Rabia Naz Vatan’ın evinin çatısından öldüğü sonucuna varıldı ve kimsenin suçunun tespit edilemediği olayda kovuşturma için yer bulunmadığına karar verildi ”16 Temmuz 2020 ”.

Rıdvan Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi