Qualcomm Oyun Konsolu Tanıttı

Qualcomm Oyun Konsolu Tanıttı
10:23 - Aralık 2 2021 Perşembe

Qualcomm oyun konsolu tanıttı. Yeni tanıtılan oyun konsolu ile birlikte kullanıcılar taşınabilir oyun konsolunda 4K oyun deneyimi yaşayabiliyor olacak.

Günümüzün en büyük teknoloji firmalarından birisi olan Qualcomm, özellikle donanım üreticisi olarak bizleri karşılıyor. İşlemci üretimi konusunda tanınan bu firma, Snapdragon işlemcileri ile biliniyor. Pek çok akıllı telefon modelinde karşımıza çıkan Qualcomm, şimdi de taşınabilir bir oyun konsoluna ağırlık vermeye çalışıyor.

Qualcomm Oyun Konsolu Duyurdu

Qualcomm, Razer ile ortak bir şekilde yaptığı bir çalışmadan söz etti. Henüz pazara sunulmayan yeni oyun konsolu geliştirici kiti şeklinde geliştiricileri hedef alıyor. Bulut tabanlı oyun hizmetinin sunulacak olduğu bu platformda kullanıcılar en iyi oyun deneyimini yaşamaya çalışıp kaliteli zamanlar geçirebiliyor olacak. Oyun konsolunun henüz ne zaman kullanıcılara ulaşacağı açıklanmamış olsa da firma, oyun konsolu ile ilgili bazı bilgileri bizlerle paylaşmış durumda.

Qualcomm Oyun Konsolu

Şimdilik geliştirici kiti olarak yazılımcıların üzerinde testler yapabileceği bir proje olacak olan Qualcomm Snapdragon G3X, 4K HDR oyun performansı sunabiliyor olacak. 4K performansın taşınabilir bir cihazda sunulması oyuncular için harika bir seçenek olabilir. Böylesine güçlü bir cihazın arka kısmında havalandırma da yer alacak. Qualcomm oyun konsolu, 5G frekans dalgaları ile gecikmeyi en aza düşürmeyi hedefleyen bir cihaz. USB-C portuna sahip olacağı belirtilen cihazda DisplayPort da yer alıyor. Snapdragon G3X, 6.000 mAh pil kapasitesi sayesinde oyun keyfinin uzun sürmesini sağlıyor.

Qualcomm’un geliştirmekte olduğu ve henüz pazara yerleştirmediği bir ürün olan Snapdragon G3X oyun konsolu, taşınabilir bir şekilde karşımıza çıkarken aynı zamanda Snapdragon Sound ses sistemi ile birlikte harika bir ses deneyimini de kullanıcılarla buluşturuyor. 4K çözünürlüğünde kaliteli grafiklerin yanı sıra gerçekçi ses sistemi de gerçekçilik deneyimini arttırıyor. Ergonomik bir yapıya sahip olan Qualcomm, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 desteğini de bünyesinde barındırıyor. 1.080 piksel çözünürlüğe sahip webcam ile birlikte daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlayan firma, 120 Hz ekran yenileme hızına da yer vermeyi ihmal etmiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi