Putin: ‘Dağlık Karabağ Türkiye’de tartışılmalı’

Putin: ‘Dağlık Karabağ Türkiye’de tartışılmalı’
20:00 - Ekim 29 2020 Perşembe

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışma sürerken, uluslararası toplumdan müzakere çağrıları devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus iş dünyasına yönelik “Rusya Çağrıları” programına telekonferans aracılığıyla katıldı. Görüşmede siyasi konulara değinen Putin, Dağlık Karabağ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ermenistan’ın Sovyetler Birliği’nin çöküşü sırasında silahlı yönteme başvurduğunu belirten Putin, “Sovyetler Birliği yönetimi halkın güvenliğini sağlamak için etkili bir karar almadı. Karabağ’da belli bir rejimle Azerbaycan’a 5 artı 2 bölge vermeyi konuşmak bizim yaklaşımımızdır. Uzun vadeli bir çözüm için her iki tarafa da uygun bir çıkar dengesi sağlanmalıdır ”.

“Türkiye ile müzakereler olmalı”

Dağlık Karabağ tartışmalarının diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini savunan Putin, “Ermenistan ve Azerbaycan, Türkiye’nin Minsk Grubu çerçevesinde müzakerelerle çözüme ulaşması gerekiyor. Bunun başarılabileceğini düşünüyorum” dedi.

“ABD, tüzel kişiliklerimize ve şirketlerimize 46 kez yaptırım uyguladı”

ABD ile ilişkilerde sorunların devam ettiğini belirten Putin, “Mevcut yönetim Rusya’ya, tüzel kişilerimize ve şirketlere 46 kez yaptırım uyguladı. 46 kez! Hiç böyle bir şey olmadı. Ancak bu kısıtlamalara rağmen ticaret hacmi bir önceki döneme göre yüzde 30 arttı. ABD seçimlerinden bahsetmek istemiyorum. “Ne söylersem söyleyeyim, ortaklarımız sözlerimi Rusya’nın ABD seçimlerine sözde müdahalesini kanıtlamak için yaptıkları gibi yorumluyorlar.”

Erhan Altıparmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi