Sivas Numune Hastanesinde Maaş Farkı Protestosu

Sivas Numune Hastanesinde Maaş Farkı Protestosu
20:41 - Ocak 8 2020 Çarşamba

Numune Hastanesi bugün doktorların eylemlerine sahne oldu Sivas Numune Hastanesinde görev yapan doktorlar; maaş farklarından dolayı eylem düzenlediler.

Hastane bünyesinde görev yapan doktorların arasında maaş farkının bulunması doktorların tepkisine neden oldu. Bu durumu protesto etmek amacıyla doktorların kontenjan dışı hastaları kabul etmedikleri bildirildi.

Bölgeden alınan bilgilere göre; Sivas Numune Hastanesinde görev yapan bir grup doktor, meslektaşları arasındaki maaş farkını protesto etti. 4924 yasa uyarınca gözlemeli olarak görev yapan doktorlarla 657 kanun kapsamında görev yapmakta olan doktorlar arasındaki maaş farkını protesto etmek isteyen bir kısım doktor; kontenjan dışı hastaları kabul etmediler.

Hastanede randevusu bulunan hastaların muayenelerini olabildikleri belirtilirken; protestondan dolayı hastaneye muayene için gelen pek çok hastanın muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldıkları bildirildi. Bu protesto sırasında hastaların etkilenmemesi için hastaların Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine yönlendirildiği bildirildi. Protesto sırasında Sivas Valisi olan Salih Ayhan, hastaneye giderek doktor ve idarecilerle görüştü.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi