Profesörden ürkütücü açıklama: ‘Büyük deprem Tekirdağ’da olacak’

Profesörden ürkütücü açıklama: ‘Büyük deprem Tekirdağ’da olacak’
11:12 - Kasım 19 2020 Perşembe

Marmaraereğlisi Belediyesi, büyük bir tehdit oluşturan depremle ilgili olarak Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen konferansta konuşan Jeofizik Mühendisi Prof.Dr.Övgün Ahmet Ercan, herkesin İstanbul’da beklenen büyük depremden bahsettiğini ancak asıl büyük depremin Tekirdağ’da olacağını ve tüm Marmara’yı etkileyeceğini iddia etti.

“Tüm Trakya bölgesinde deprem olacak”

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan konferansta, “Marmaraereğlisi önündeki deprem Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli’de meydana gelen depremdir. Depremleri bizi etkilediği gibi, bizim depremimiz de bu yerleri etkileyecektir. Demek ki bu hazırlık sadece Tekirdağ’da değil listelediğim tüm illerde yapılmalıdır. Çünkü şu ana kadar Marmara’da yaptığım araştırmada Marmara depremleri bir bütün halinde. Depremin bir yasası var ve bu yasa diyor ki, (Bir yerde 7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirse, gelecekte aynı yerde aynı büyüklükte bir deprem olacaktır). Dilerseniz dışarı çıkıp depremin tam olarak nerede olacağını size gösterebilirim. Sadece Marmaraereğlisi depremi olmayacak tüm Trakya bölgesinde bir deprem olacak. Bu depremin nasıl kırılacağını söylerseniz doğu ve batı yönünde kırılacaktır. Deprem meydana geldiğinde hem doğu hem de batı yönünde kırılacak ve Trakya parçasını Marmaraereğlisi’ndeki dolum tesislerinin altından geçerek Çorlu’ya doğru hareket ettirecektir. Çorlu’yu da çok etkileyeceğini söyleyeyim, Lüleburgaz Babaeski üzerinden Edirne’ye etki edecek. İstanbul önünde olacak deprem Küçükçekmece ve Avcılar önünde olacak ve bu deprem 6,4 ile 6,7 arasında olacak ama büyük olmayacak ”dedi.

“Tekirdağ depreminden kimse bahsetmiyor, herkes İstanbul diyor”

Ercan sözlerine şöyle devam etti: “İlk deprem İstanbul Küçükçekmece altında olacak. Tekirdağ depreminden kimse bahsetmiyor, herkes İstanbul diyor. Ancak büyük deprem Tekirdağ’da olacak. Marmaraereğlisi’nin beklediği depremin yıkıcı gücü de muazzam olacak. Marmaraereğlisi’nde enkazın altında insan aramak istemiyorsanız, can kaybetmek istemiyorsanız o kıyı şeridindeki tüm yapıların yıkılması gerekiyor. Yapmazsan deprem hepsini yok edecek. İnsanlar önce malımı söylememeli, önce canım demeliler. Marmaraereğlisi depremi İstanbul’daki depremin 6 katından fazla olacak. İstanbul’da beklenen depremde serbest bırakılacak güç 4.3 atom bombası olacak. Ancak Marmaraereğlisi’nde meydana gelen depremde açığa çıkacak güç 24 atom bombasına eşdeğer olacak. Hiçbir şey için asla geç değildir. Dolayısıyla İstanbul depreminden önce 20-25 yıl daha var. İstanbul’da henüz yıkıcı bir deprem olmadı. Ayrıca Marmaraereğlisi’nde deprem olmadı. Bu nedenle bugüne kadar yasa ve yönetmelikler çıkarılmış, kentsel dönüşümler için alt haritalar çizilmiştir. Bundan sonra yapılacak olan eylem, çalışmaları hızlandıracak. “Dedi.

Halil Dağı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi