Prof.Dr.Burhan Kuzu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Prof.Dr.Burhan Kuzu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
09:12 - Kasım 1 2020 Pazar

Üç dönem AK Parti Milletvekili olarak görev yapan Anayasa Avukatı Prof. Dr. Burhan Kuzu, corona virüsü nedeniyle tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Kuzu’nun ölümüne ilişkin hastaneden yapılan açıklamada, hastanemizin yoğun bakım ünitesinde bir süredir Covid-19 tedavisi gören Burhan Kuzu, yoğun çabalara rağmen kurtarılamadı ve saat 4 sabah. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. “

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Burhan Kuzu’nun ölümüyle ilgili sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu. Bakan Koca, “Değerli siyasetçimiz, avukat kardeşimiz Prof. Burhan Kuzu’yu 17 Ekim’den beri tedavi gördüğü Covid-19 nedeniyle kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve toplumumuza başsağlığı diliyorum. “paylaştı.

Burhan Kuzu’nun cenazesinin Fatih Camii’nden son yolculuğunda uğurlanacağı öğrenildi.

Burhan Kuzu kimdir?

1 Ocak 1955 Kayseri Develi doğumlu Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Akademik çalışmalara katılan ve profesör unvanını alan Kuzu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi ve Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başlayan Burhan Kuzu, 22., 23. ve 24. dönemlerde İstanbul Milletvekili seçildi. AK Parti MKYK üyesi Burhan Kuzu, iki çocuk babasıydı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi