Pozantı’da orman yangınında terör şüphesi

Pozantı’da orman yangınında terör şüphesi
13:00 - Eylül 11 2020 Cuma

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu’da 3 gündür devam eden orman yangınına müdahale devam ediyor. 1 uçak ve 6 helikopter dışında 53 su ile çalışan su deposu, 18 su deposu ve inşaat ekipmanları yangınla mücadele ediyor.

Yangına ilişkin İHA muhabirine de açıklama yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yangının kontrollü bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, “Dün akşam itibariyle farklı bölgelerden 30’a yakın sprinkler geldi. Şu anda yangın kayalık alana hapsolmuş durumda. İnsan sağlığını ve evleri tehdit eden bir unsur artık yok oldu. İçerisi yanıyor. Dün akşam rüzgar nedeniyle yangın 3 noktada devam etti. Bugün sonuç alacağımızı tahmin ediyoruz. Pozantı’da rüzgar etkisi çok yüksek değil ve bizim için bir avantaj. “Yangını bugün kontrol edeceğimize dair bir fikrimiz var”.

Yangının çok masum olmadığını kaydeden Başkan Çay, “Ülkenin pek çok yerinde yangınlar var. Çim kurudu, iklim kurudu, belki sebepler bunlar, ama ben eski bir terörist uzmanıyım. Yangının başladığı yeri çok net gördüm ve sonra alevlerin alanda yeniden yükseldiğini gördüm. Aklımızda bazı şüpheler var. Dün PKK terör örgütünün farklı bölgelerdeki yangınları üstlendiğine ve selamlarla paylaştığına şahit olduk. Bu, küçük de olsa şüphelerimizin bir tarafında durmamızı sağlıyor ”dedi.

Umutcan Isledici – Elif Ayşenur Koyu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi