‘Ponzi Arzu’ 198 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

‘Ponzi Arzu’ 198 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı
13:00 - Aralık 21 2020 Pazartesi

Mahkeme 8.Ceza Dairesi, sanık Arzu M’nin tutuklandığı davaya ilişkin bazı sanık avukatları, davaya katılan avukatlar ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının itirazları üzerine karara itiraz etti.

Arzu M. aleyhine iddianamede yer alan ve daha sonra ana dosyaya birleşme kararıyla girilen 70 mağdurdan 54’üne Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen hapis cezalarının hukuka ve usule uygun olduğunu değerlendiren Bölge Mahkemesi, Adalet Bakanı hapis cezasının hukuka uygun olduğuna karar verdi. Yapılan değerlendirmede ayrıca ilk derece mahkemesinin 16 mağdura uzlaşma konusu suçun cezasına ilişkin kararının, mevzuata aykırı yerleşim yapıldığı ve mahkemenin yetkili gördüğü gerekçesiyle iptal edildiğine karar verildi. Daha önce kovuşturmaya yer olmadığına karar verilen davalar usul bakımından mutlak hukuka aykırı olacaktır.

Mahkeme, mağdurların bazılarının eş ve akraba olup olmadığını araştırmasını istedi, sanıklarla görüşmeye gittiler, bu nedenle verilecek cezaların ayrı veya zincir halinde olması gerekiyordu.

Bölge mahkemesinin bozma kararında, Arzu M’nin yakalandığında çantasından çıkarıldığı ilk derece mahkemesinin değerlendirmesine 23 bin 445 lira ve 8 bin 900 euro’nun konu olduğu tespitine de yer verildi. eksik bir soruşturma.

Yargıtay’ın hukuka aykırı bulduğu 16 mağdurla ilgili karar ve diğer konularla ilgili sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde devam edilecek.

Süleyman Aydın

ALAKALI HABERLER

Ponzi Arzu’nun tutukluluğuna itiraz etmeyi reddetme

ALAKALI HABERLER

Ponzi Arzu’ya 300 yıl hapis

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi