Polonya’da vizon çiftliğinde corona virüsü tespit edildi

Polonya’da vizon çiftliğinde corona virüsü tespit edildi
20:12 - Kasım 24 2020 Salı

Pek çok ülkede vizon çiftliklerinde Covid-19 ile karşılaşılmasının ardından Polonya Tarım Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ülkedeki çiftlikleri test etme kararı aldı. Bu kapsamda ülke genelinde 4 bölgede faaliyet gösteren 18 çiftlikten numune alınmıştır.

Gdansk Tıp Üniversitesi Denizcilik ve Tropikal Tıp Enstitüsü ve Gdansk Üniversitesi Üniversitelerarası Biyoteknoloji Fakültesi’nden bir grup bilim insanı tarafından yapılan testler sonucunda, bir vizon çiftliğinden alınan 91 örnekten 8’inde korona virüsü tespit edildiği belirtildi. Pomerania bölgesi. Gdansk Tıp Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Polonyalı bilim adamlarının söz konusu patojenin vizona nereden bulaştığını araştırmaya devam ettiği belirtildi.

Corona virüsü tespit edilen çiftliğin adı ve diğer 17 çiftlikten alınan örneklerin sonuçları henüz açıklanmadı. Polonya’da ilk kez vizonlarda corona virüsleri tespit edilirken, diğer ülkelerde olduğu gibi henüz bir itlaf kararı alınmadı.

Hollanda, Yunanistan, Danimarka ve Fransa’daki vizon çiftliklerinde mutasyona uğramış korona virüsleri tespit edildi ve şu ana kadar Hollanda’da 1,5 milyon, Danimarka’da 2 milyona yakın vizon itlaf edildi. En büyük vizon yetiştiricileri arasında yer alan Polonya’da 354 çiftlikte 6 milyon vizon olduğu tahmin edilmektedir.

Ebru Orhan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi