Polisin gazeteciye ‘gösterici’ muamelesi! Muhabirimizi dövüp kelepçeleyerek gözaltına aldılar

Polisin gazeteciye ‘gösterici’ muamelesi! Muhabirimizi dövüp kelepçeleyerek gözaltına aldılar
12:00 - Ekim 2 2020 Cuma

Merkezefendi ilçesine bağlı Sırakapılar Mahallesi’nde gece 23.30 sularında 10 kişilik grup alkol içerek çevreyi rahatsız etmeye başladı. İhbar üzerine sarhoş gruba önce gardiyanlar ardından da resmi ekipler müdahale etti. Grup öfkelendiğinde takviye istendi. Çok sayıda polis ekiplerinin müdahale ettiği olayı ihbar etmek isteyen İhlas Haber Ajansı (İHA) Denizli Bölge Müdürlüğü’nde görevli muhabir Fadıl Pişkin, biri sivil diğeri memur olmak üzere iki polisle karşılaştı. İHA muhabiri Fadıl Pişkin’in üzerine yürüyerek görüntü almasını engelleyen polislere kimlik kartını göstererek kendini tanıttı. Resmi kıyafetli polis memuru, bir eliyle Pişkin’in göğsüne hafifçe vururken, diğer eliyle İHA’nın gazeteciye verdiği kimlik kartını gösterdi; Bunu bilmiyorum. Bu kart geçersiz, bana Sarı Basın Kartını gösterin. ”Polisten yeni mezun olduğunu ve basın kartı başvurusunda bulunacağını belirten Pişkin’e iki memur zorla kelepçe takmaya çalıştı. Pişkin’in telefonda çalıştığı kuruma bilgi vermesine de izin verilmedi.

Aileyi gazeteciye karşı kışkırttı

İHA muhabiri Fadıl Pişkin’e orantısız güç uygulayan polis memuru, sağlık kontrolü için gittiği hastanede saldırgan tavrını sürdürdü. Gözaltına alınan zanlıların ailelerine, “Seni utandırır, bundan şikayet ediyorum. “Sen de şikayet ediyorsun” diyerek onu kışkırtmaya çalıştı.

Şüpheli sıfatıyla girdiği karakoldan tanık olarak çıktı.

Sanık olarak incelenen İHA muhabiri Fadıl Pişkin, daha sonra diğer sanıklarla birlikte Çınar Karakolu’na götürüldü. Karakol koridorunda uzun süredir eylem bekleyen Pişkin’i tanıyan gece şefi, konuyla ilgili olarak nöbetçi savcıya bilgi verdi. Bunun üzerine savcı, sanık olarak gözaltına alınan Pişkin’in tanık olarak gözaltına alınmasını ve serbest bırakılmasını emretti. Polis merkezinde 3 saat zorla tutulan Pişkin, tanık olarak ifade verdikten sonra 03: 00’te serbest bırakıldı.

“Bir an için karakoldan asla ayrılmayacağımı düşündüm”

Üniversiteden mezun olduktan sonra sevgili gazetecilik mesleğine başladığını belirten Fadıl Pişkin, “Hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Gösterici muamelesi gördükten sonra alkolik şüphelilerle hastaneye ve ardından karakola götürüldüm. Karakol koridorunda otururken bir an hiç dışarı çıkmayacağımı düşündüm. Bana karşı sert tutumlarını sürekli sürdürdüler. Sonunda, gece gözetmeni beni tanıdığında işin gidişatı değişti. Savcıya haber verdikten sonra sanık olarak girdiğim karakoldan ayrıldım ve tanık olarak ifade verdim. “Hâlâ yaşadığım o anların etkilerinin üstesinden gelemedim.”

Konunun farkına vardıktan sonra İHA’yı arayan Vali Ali Fuat Atik ve İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ile İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, derhal soruşturma başlatıldığını, görev kusurlarının tespiti halinde idari işlem başlatıldığını belirtti. ilgili personel aleyhine alınacak.

Semih Can Yılmaz – İsmail Gürel

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi