Polis o anları anlattı: ‘Emine Teyze torunu Çınar’ın elini tuttu’.

Polis o anları anlattı: ‘Emine Teyze torunu Çınar’ın elini tuttu’.
13:00 - Kasım 2 2020 Pazartesi

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İzmir’deki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları için deprem bölgesine giden Akdeniz Belediyesi polis personeli ve arama kurtarma gönüllüsü Ercan Temel’i arayarak bilgi aldı. Görevlendirildikleri bölgede arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Temel, yıkılan binalardan bugüne kadar 3 kişiyi canlı, 6 kişiyi ölü olarak çıkardıklarını söyledi. Depremin hemen ardından yola çıktığını ve bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirten Temel, “İzmir’e varır varmaz 3 kat yıkılan ve altında AVM bulunan binaya taşındık. Ardından AFAD’ın yönlendirmesiyle Emine Teyze, torunu Çınar ve eşi Ünal Eren’i bulduğumuz Barış Sitesi’nde arama kurtarma faaliyetine başladık.

“Emine Teyze torununun elini tuttuğunu söyledi.”

Dinlerken çığlık ve iniltiler duyduklarını vurgulayan Temel, “Yıldırım Belediyesi’nden bir arkadaşla hemen sondaj tarafına döndük. Önce surlar yaptık, 1-1 buçuk saatlik çalışma sonunda Emine Teyze’ye ulaştık. Emine Teyze kafasından yaralandı. “Sürekli ağlıyordu ve torununun elini tuttuğunu söyledi. Torununun elinin gerçekten onun elinde olduğunu anladık. Emine Teyze, ölen torunu Çınar’ın elini saatlerdir sıkıca tutuyor. “

“Kazada babasını kaybettiği için büyükannesiyle yaşadı”

“Gördüğümüz manzaradan çok etkilendik ve çok etkilendik” diyen Temel, “Emine Teyze’yi sabah 3 buçuk saatte diri diri çektik. Yaklaşık 9 saatlik çalışmanın ardından önce torunu Çınar’ı, ardından Emine Teyzenin eşi Ünal Eren’i enkazdan çıkardık. Çınar, 4 yıl önce babasını bir motosiklet kazasında kaybetmesinin ardından anne ve dedesinin yanında yaşadı. “Küçük Çınar ve büyükbabasını enkazdan çıkarmak çok üzücü oldu, maalesef öldü”.

Temel, arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiklerini ve depremzedelere psikolojik destek sağladıklarını sözlerine ekledi.

“Kalplerimiz ve dualarımız İzmir halkının yanında”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise AFAD üyesi olarak arama kurtarma eğitimi alan belediye zabıta görevlisi Ercan Temel ile yaptığı telefon görüşmesinde depremde hayatını kaybedenlere ve yaralılara şifa olanlara rahmet diledi. daha önce bu tür operasyonlara katıldı. Deprem felaketi sonrası tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olduklarını vurgulayan Gültak, “Gönlümüz ve dualarımızla İzmir halkının yanındayız. İhtiyaç ve talepler doğrultusunda her türlü yardıma hazırız. bu zor günlerde birlik ve beraberlik içinde olun. “Çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. İşiniz sırasında kendi güvenliğinize çok dikkat edin. Size kolaylık dilerim. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi