Polis Ekiplerinden Sivaslı Sürücülere Uyarı

Polis Ekiplerinden Sivaslı Sürücülere Uyarı
20:40 - Kasım 30 2021 Salı

Erzurum Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sırasında özellikle TIR sürücülerine yönelik uyarılarda bulunuldu. Erzurum – Sivas karayolu güzergahında denetim gerçekleştiren trafik ekipleri, 1 Aralık 2021 tarihinden itibaren kış lastiği kullanımının zorunlu olacağını belirterek sürücülerin buna göre önlemler almasını istedi.

Sürücülerin kış lastiği takması gerektiğini ve bunun bir zorunluluk olduğunu belirten trafik ekipleri, “1 Aralık 2021’den itibaren yolların durumu ve hava sıcaklıklarının yaz lastiğini konforlu ve güvenli yapmıyor oluşu nedeniyle kış lastiği uygulaması uygulanacak” açıklamasında bulundu.

Hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi seviyelere ulaştığı Erzurum ve Sivas’ta, karayolu üzerinde meydana gelebilecek olası kazaların engellenmesi ve en düşük seviyeye indirilmesi için ekipler sık sık denetim gerçekleştirmekte. 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği kullanmayan sürücülerin çeşitli cezalar dışında kaza ve istenmeyen can ve kal kayıpları ile karşılaşabileceğini belirten ekipler, “Önlemlerin alınması son derece önemli” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi