PlayStation Mobil Cihaz Geliştirilebilir

PlayStation Mobil Cihaz Geliştirilebilir
12:39 - Kasım 29 2021 Pazartesi

PlayStation mobil cihaz geliştirebilir. Henüz kesin bir bilgi yer almasa da ortaya çıkan bir patente göre yeni bir cihaz geliştiriliyor.

Sony, daha önce PlayStation Portable ve PlayStation Vita geliştirerek taşınabilir oyun konsolu dünyasına adım atmıştı. Firma, bu konsollardan sonra farklı bir taşınabilir oyun konsolu üretmeyeceğini belirtmişti. Geçtiğimiz yıl PlayStation 5 oyun konsolunu piyasaya süren Sony’nin aldığı bir patent ile birlikte neden böyle bir karar verdiği belli olmuş olabilir. Yeni alınan patentte ekranlı bir oyun kolunun olması dikkat çekiyor.

PlayStation Mobil Platform Kurabilir

Sony, aldığı yeni bir patent ile birlikte PlayStation için yeni bir oyun kolu geliştiriyor olabilir. Yeni oyun kolunda dikkat çeken detaylardan birisi geniş bir ekrana sahip oluşu. Normal bir oyun kolu görünümüne sahip olan modelin sol ve sağ kısmında tuşlar bulunurken ortada geniş bir ekran yer alıyor. USB-C portuna sahip olacağı belirtilen yeni oyun kolu patentinde dikkat çeken detay oyun konsolu ile birlikte çalıştığı. Henüz net bir bilgi yer almıyor fakat bu konu ile ilgili bazı tahminler yapılıyor.

PlayStation Mobil

PlayStation mobil yani taşınabilir şekilde geliştirmiş olduğu oyun kolu ile beraber bu kolun taşınabilir oyun konsoluna dönüşmesini sağlayabilir. Sony’nin yeni bir taşınabilir oyun konsolu çıkarmamasının sebebi bulut teknolojisine ağırlık vermesi olabilir. Sony, geliştirmeyi düşündüğü yeni oyun kolu ile birlikte konsol ile kol arasında kablosuz bir bağlantı kurabilir. Bu bağlantı üzerinden bulut tabanlı oyun teknolojisine yer verilebilir. Yani oyun kolu, konsoldan veri alır ve bu şekilde ekrana oyunu yansıtır. Kısacası evde kablosuz bağlantının çektiği her yerden oyun oynanabilir.

PlayStation için geliştirildiği düşünülen yeni oyun kolunun farklı bir amaç için de geliştirilebileceği tahmin ediliyor. Bu amaç ekranın aslında dokunmatik olacağı ve konsol ile arasındaki bağı güçlendireceği olması. Yani oyun kolu dokunmatik ekran ile birlikte daha fonksiyonel bir özellik kazanabilir. Tabii bu konuda kesin bir şey diyemeyiz, henüz firmanın nasıl bir adım atacağı bilinmiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi