PKK’nın lojistik yolları felç oldu

PKK’nın lojistik yolları felç oldu
07:00 - Haziran 18 2020 Perşembe

Ülkede sona ermiş olan bir terör örgütü olan PKK da sınırdan vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Claw-Eagle Operasyonundan sonra, Irak’ın kuzeyindeki Sinjar, Karacak, Kandil, Zap, Avasin Basyan, Gara ve Hakurk’ta 81 terörist hedefin vurulduğu, şimdi PKK ve Operasyon Haftanin’de PKK. veya çarpıcı vuruş. Bölgedeki terörist hedefler yok edilirken, örgütün eğitim kampları ve lojistik yolları felç oldu.

KOMUTLAR HAFTADA

Yerli üretim Fırtına obüsünün ve çok namlulu roketatarların da kullanıldığı Claw-Tiger operasyonunda, ilk isabetle 150’den fazla hedef vuruldu. Hazırlık atışlarıyla başlayan ve F-16’ların yanı sıra SİHA’lar tarafından desteklenen operasyonda, ATAK helikopterleri terörist hedeflerini ateş altına aldı. Alan yangınlarla yumuşatıldıktan sonra hava saldırısı operasyonu başladı. Komandolar hafta içinde bir kara sızma operasyonu gerçekleştirirken, bazı komando birlikleri de helikopterlerle bölgeye indi. Mehmetçik önceden belirlenmiş bir terörist evine girdi ve birçok teröristi etkisiz hale getirdi.

TÜRKİYE’ye sızabilirler

Özellikle, Haftanin hava kampanyası Suriye ve Irak arasında olduktan sonra komandoları düşürdü ve transit örgütün güvenlik kaynaklarının, teröristleri ve Türkiye’ye teröristleri eğittiği Şırnak’tan olağanüstü olduğunu belirtti. Kaynaklar Haftanin’in, PKK’nın ikinci lambası olarak tanımlanan Sinjar bölgesine çok yakın olması açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulamaktadır. Kandil’de yok olma noktasına gelen PKK’nın yeni ‘merkezini’ Sinjar’a taşımayı planladığı ve böylece PKK’nın Suriye yapısı YPG / PYD’ye lojistik destek sağlamayı amaçladığı belirtiliyor. Sincar TSK’nın en kritik hedeflerinden biridir.

YASAL YANIT HAKKIMIZ

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonun uluslararası hukuktan kaynaklanan kendini savunma hakkı çerçevesinde yürütüldüğünü bildirdi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Claw-Tiger’ın İşleyişi; PKK ve son zamanlarda polis karakolumuzda ve üs alanlarımızda artan taciz ve saldırı girişiminde bulunan uluslararası hukuktan ve diğer terörist unsurlardan kaynaklanan meşru savunma haklarımız çerçevesinde yürütülmektedir ”.

TÜRK KOMUTANLIĞI GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Kara Kuvvetleri Komuta Merkezi’nde gece boyunca Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve ordunun komutanları ile haberleri takip etti. Operasyona katılan birliklerin komutanlarına hitap eden ve tebrik eden Bakan Akar, “Sizinle gurur duyuyoruz ve gurur duyuyoruz. Her zaman Türk komandosunun gücünü gösterdiniz, bu dağlarda bir kez daha göstereceğinize ve daha önce yazdığınız destanları yazacağınıza inanıyoruz. ”

ULAŞILAN FAALİYETLER HEDEF

Emekli Tümgeneral Dr. Güray Alpar: Operasyonun zamanlaması uygun oldu çünkü her yıl terör örgütü kıştan önce bazı unsurları çıkardı ve yazın eve getirdi. Silahlı kuvvetler hem iç operasyonlarını hem de Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarını yoğunlaştırdığında, köşeye sıkışan terör örgütü sınırdaki birliklere taciz saldırılarını artırdı. Bu hedefler belirlenmiş ve TSK ve MİT işbirliği ile çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Çok güzel ve koordineli bir çalışmada yürütülen operasyonların amacına ulaştığını düşünüyorum. Zaten zayıflayan terör örgütü bu operasyonlarla tamamen etkisiz hale getirildi.

PKK HAFTALIK KALINAMAZ

Emekli Kıdemli Albay Mithat Işık: Terör örgütü sınırlarımıza en yakın kampların bulunduğu Haftanin bölgesi son derece kritik bir bölge. Aynı zamanda bildiğim bir alan çünkü bu bölgede sık operasyonlarım var. Sincan’ın Medine’ye örgüt unsurları Zap’dan geliyor ve Haftanin Türkiye’ye buradan sızmaya çalışıyor. Aynı zamanda PKK’nın konaklaması için çok kritik bir yerdi. Bu nedenle TSK, terör örgütünün artık operasyonlarıyla Haftanin’de kalamayacağını gösterdi. Bence askerlerimiz kar yağana ve bölgede kalıcı üsler kurarak bölgede kalacaklar. Sinjar da kritik bir bölgedir. Suriye’ye geçişin koordine edilmesi Mahmur kampına yakınlığı açısından da önemlidir.

“TÜRK ZEKASI ÇOK GÜÇLÜ”

Terör Ulusal İstihbarat Servisi (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen başarılı operasyonlarla gücünü yitiren terör örgütü PKK / KCK’nın çaresizliği giderek artıyor. Örgütün liderlerinden Murat Karayılan, PKK radyosuna verdiği röportajda Türk istihbaratının çok güçlü olduğunu itiraf etti. Örgütün Karayilan’da ayakta kalmaya çalıştığı Teröristbaşı, PKK’nın Türkiye’ye karşı istihbaratta yürüttüğünün stratejisinin başarılı olduğunu, örgütün büyük zarar verdiğini söyledi. Kürt halkının PKK’ya desteğinin azalmasından rahatsız olan Karayılan, Kürt halkını “PKK’yı para uğruna Türk istihbaratına satmak” ile suçladı.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi